Çocukların Motor Becerileri Geliştiren Aktiviteler

Çocukların Motor Becerileri Geliştiren Aktiviteler

Motor becerileri çocuklar için son derece önemli becerilerdir. Bu nedenle de bu becerilerinin geliştirilmesi için yollar düşünülmelidir. Bu yollardan en kolay olan yol ise çocukların motor becerilerini geliştiren aktiviteler yapmalarıdır. Bu aktiviteler hangi motor becerisinin geliştirilmeye çalışıldığına göre değişiklik gösterir. Ancak doğru oyuncak seçimleri yapıldığı takdirde hem ince motor becerileri hem de kalın motor becerileri geliştirilebilir.

İnce Motor Becerileri Nelerdir?

İnce motor becerileri olarak ifade edilen şey aslında çocuğunuzun öz bakımı ile ilgili olan becerileridir. Öz bakımdan kastedilen şey ise aslında diş fırçalama, giyinme, kapak açma gibi becerilerdir. Bu becerilerin geliştirilmesi için çocuğunuzun sık sık boyama, yazma, kesme, yapıştırma, kalem kullanma gibi eylemleri tekrarlaması önerilir.

İnce Motor Becerileri Geliştiren Aktiviteler

İnce motor becerilerinin geliştirilmesi için pek çok aktivite yapılabilir. Örneğin, çocuğunuzun oyun hamurlarıyla oynamasına izin vermeniz ince motor becerileri için oldukça etkili bir yöntemdir. Çünkü, çocuğunuzun hem el-göz koordinasyonu gelişecektir hem de yaratıcı zekası gelişecektir. Yani çocuğunuzun aslında oyun hamuru ile oynaması parmak kaslarına katkı sağlamanın yanı sıra yaratıcılığını de geliştiren bir aktivitedir.

Çocuğunuzun sık sık boyama yapması da hem kalem tutuşunun hem renk algısının hem de el becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Böylelikle ince motor becerilerin yanı sıra farklı yetenekleri de gelişecektir.

Kalın (Kaba) Motor Becerileri Nelerdir?

Kaba motor becerileri ya da kalın motor becerileri genel olarak yürüme, koşma, zıplama, vurma gibi daha aktif hareketlerin rahat bir biçimde yapılması adına gerekli olan bir beceriler bütünüdür. Bu nedenle de aslında çok önemlidir. Çünkü, çocukların benlik saygılarının artmasına, özgüvenlerinin yükselmesine yardımcı olur.

Kalın (Kaba) Motor Becerileri Geliştiren Aktiviteler

Kaba motor becerilerinin gelişmesi için çocukların kendileri için ağır olmayan Polesie Süper Dev Otomobil gibi cisimleri, oyuncakları ters çevirmelerini sağlamak hem ince hem de kaba motorun gelişimi için artı bir değer sağlar.

Bunun yanı sıra eğimli bir arazide yürütmek, güvenli bir alanda zıplamalarına hoplamalarına izin vermek de çocuklarınızın motor becerilerini arttırıcı aktiviteler olacaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: çocukların motor becerileri geliştiren aktiviteler, oyuncak, çocukların motor becerileri için oyuncak önerileri, ince motor bereleri nelerdir
Ekim 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR