Deodorant Mı? Roll-On Mu? Hangisi Daha Koruyucu?

Deodorant Mı? Roll-On Mu - Hangisi Daha Koruyucu

Güzel kokmak, temiz olmak ve bakımlı olmak kadın ve erkek fark etmeksizin herkesin tercih edeceği bir şeydir. Güzel kokan bir insan girdiği ortamda saygı duyulurken, güzel kokmak için çeşitli yöntemlere başvurmak gerekir. Bu noktada deodorant ve roll on devreye girer. Peki, hangisi daha fazla koruyucu etkiye sahiptir.

Koku seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Sadece ne şekilde koktuğu değil uygulama sıklığı, pratik olması ve uygulama şekli gibi detaylar kişisel tercihlere göre değişiklik gösterir. Gündelik olarak kullanılacak kokuların zahmetsiz olması rutinin bir parçası olması açısından çok önemlidir.

Aşağıda hangisini seçmeniz gerektiği konusunda kafanızdaki soru işaretlerini giderek bilgiler yer almaktadır. 

Deodorant Özellikleri Nelerdir?

Güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt üzerinde kısa ve uzun vadeli birtakım etkileri vardır. Bu etkiler yıpratıcı olacağından dikkatli olmak gerekir.

Deodorantlar belli bir süre boyunca etkisini gösterir ve gün içinde de sürekli tazelenmeyi ister. Deodorant var olan bir kokunun kaybolmasına eden olmaz. Bunun yerine var olan kokunun gizlenmesini sağlar. Deodorantlar iz bırakmayan özelliğe sahip olduklarından dolayı hem cilde hem de kıyafete sıkılabilirler. Kısacası sık kullanmak gerekiyor olsa da pratik olması açısından avantajlıdır.

Roll On Özellikleri Nedir?

Roll on gün boyunca etkisini kaybetmeyen bir yapıya sahiptir. Sabah sürdüğünüzde gün içinde tekrardan sürmenize gerek kalmaz. Roll on’ların büyük bir bölümü terlemeyi önleyen özel formüllere sahiptir.  Bu sayede terlemeden güzel kokabilirsiniz. Sebamed Deodorant Roll-On Fresh 50 ml, tüm ciltlerin kullanımına uygun olarak geliştirilen ferahlatıcı yapıya sahiptir. Cildi yatıştırarak ferahlık kazandırır ve terlemeyi kontrol altına alır.

Deodorant ve Roll On Nasıl Kullanılır?

Deodorant ve roll on kullanımının ne şekilde olduğuna dair yukarıda genel bir tanımlama yaptık. Ancak daha bilinçli bir şekilde kullanmak isteyenlere şu şekilde belirtebiliriz:

Deodorantlar doğrudan cilde sıkılmamalıdır. 10-15 cm geriden sıkılması cildin yanmamasını sağlayacaktır. Yakından sıkmak ciltte acıya neden olabilir. Roll onlar ise yalnızca cilde sürülmesi gerekir. Elbiseye sürüldüğünde iz bırakacağı için çirkin bir görüntü oluşturacaktır.

Sonuç olarak toparlarsak ikisi güzel kokmak için kullanıyor olsa da kullanım şekli farklı olduğu için hangisi daha iyi sorusunun bir yanıtı yoktur.

Deodorant çeşitleri için https://www.dermoailem.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: deodorant, sebamed deodorant, sebamed roll on, roll on, roll on deodorant, sebamed roll on deodorant
Haziran 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR