Devam Sütü Ne Kadar Verilmeli?

Devam Sütü Ne Kadar Verilmeli

Devam sütü, halk arasında mama olarak da bilinen takviye besinlerdir.  Anneler bebeklerine devam sütünün ne kadar zaman ve ne zaman verilmesi gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşar.

Bebeğe verilen devam sütü bebeğin kaç aylık olduğu ile yakından alakalıdır. Bunun için ne kadar ve ne zaman verilmesi gerektiği bebeğin ayı göz önünde bulundurulmalıdır.

Devam Sütü Ne Zaman Kullanılır?

Uzmanlar bebeklere 6 ay boyunca anne sütünden başka bir besin verilmemesi konusunda uyarıyor. 6 ay sonrasında ise süte ek olarak takviye edici gıdalar başlanabilir. Devam mamaları da bu noktada devreye girer. Bunun dışında devam maması verilmesi gereken durumlar aşağıdaki gibidir.

  • Annenin sütünün yetersiz olması,
  • Bebeğin anne memesini reddetmesi,
  • Persentil tablosunda gerilik olması,
  • Bebeğin kan değerlerinin düzgün olmaması

Yukarıdaki durumların meydana gelmesi halinde bebekler için devam sütü kullanılabilir. Eğer bebeğin yaşına uygun mama kullanılırsa bebek ihtiyacı olan vitamin ve minerallerin tamamını alır. Aptamil Prosyneo 2 Numara Bebek Devam Sütü 400 G, Probiyotik mikroorganizma içermesi sayesinde sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. 6-12 ay arası bebeklerin kullanımına uygun olan mama bağırsak gelişimini de destekler.

Yenidoğan Bebeğe Devam Sütü Verilir mi?

Yeni doğan bebeklerde anne sütünün yetersizliği söz konusu olabilir. Özellikle sezaryen doğumlarda bu sık yaşanan bir durumdur. Mamalar ise bu süreçte bebeğin beslenmesi açısından önemli bir katkı olacaktır. Annenin bu dönemde sütünü artırabilmesi için dengeli beslenmeye özen göstermesinde fayda vardır. Bazı besinlerin süt artırıcı özelliği vardır. Annenin sütü arttığı ve bebek emmeyi bırakmadığı sürece yenidoğan bebeklere mama verilmesi tavsiye edilmez.

Yenidoğan bebeklerin ilk 2 hafta da mideleri çok küçüktür. Bunun için bebekler sık ve azar azar beslenir. Bebeğinize bu dönemde mama vermeniz gerekiyorsa 60 ml suya 2 ölçek mama koymak yeterli olacaktır. Bebek 2-4 haftalık sürece girdiğinde ise 90 ml ve 3 ölçek mamaya geçebilir. Bebek yeterli miktarda beslenmezse açlık kan şekeri düşeceğinden sağlık sorunları meydana gelebilir.

Bebek mama çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: devam sütü, devam sütü kullanımı, aptamil, aptamil devam sütü, aptamil prosyneo, devam sütü ne zaman verilir
Ağustos 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR