Diş Fırçası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Diş Fırçası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

İyi bir ağız bakımının ilk adımı, doğru diş fırçası seçimi yapabilmektir. Çünkü, piyasada farklı sertlik derecesinde, farklı büyüklükte; erişkinler ve çocuklar için çeşitli fırçalar bulunabilmektedir. Bu nedenle de diş fırçaları arasında en doğru tercihi yapmak gerekmektedir.

Doğru fırça seçimi yapabilmek için ilk yapılması gereken şey, aslında bir diş hekimine başvurmaktır. Çünkü, diş fırçası seçilirken, kişinin ağız yapısı, diş eti sağlığı, dişlerinin genel durumuna göre seçim yapılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Örneğin, hastada diş eti problemi ya da hassasiyet varsa, dişlerinde erozyon denilen aşınmalar varsa sert kıllı fırçalar kullanılması önerilmemektedir. Daha fazla hassasiyet ve aşınmalara sebep olabilmesi söz konusu olabilmektedir.

Fırçaların açılı olup olmaması hastanın tercihine bırakılmaktadır. Kullanım kolaylığı ve tüm bölgelere rahat ulaşım açısından tercih edilebilmektedir. Şarjlı-döner başlıklı fırçalar da hastaya kullanım kolaylığı sağlaması açısından tercih edilen fırçalardan olmaktadır.

Doğru bir diş fırçası seçilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, orta sertlikte olmaları ve baş kısmı çok büyük olmamalıdır. Ayrıca, dil yüzey temizleyicisi olan diş fırçaları da tercih edilebilmektedir. Çünkü dil yüzeyi de diş eti ve diş yüzeyleri gibi plak ve bakteri birikiminin olduğu yüzeylerdir. İyi bir ağız bakımı için dil yüzeyinin de temizlenmesi gerekmektedir.

Ayrıca, fırça üzerindeki kılların değişik uzunluklarda olması diş fırçalama açısından önemlidir. Diş fırçasının dişlerin doğal derin oluklarına erişerek uygun şekilde temizlemesi diş sağlığı açısından gereklidir.

Diş Fırçasını Ne Zaman Değiştirmeliyiz?

Normalde ideal olan 2 fırça kullanılmasıdır. Çünkü ıslak kalan ya da ıslatılarak kullanılan fırça kılları fonksiyonlarını tam olarak yerine getirememektedir. Bunun için de ideal olan fırçayı kuru olarak kullanmak olduğu için iki diş fırçası daha mantıklı bir tercih olmaktadır.

Diş fırçalarının 3 ayda bir yenilenmesi gerekmektedir. Eğer fırça kıllarının paralelliği kısa zamanda bozuluyor, kıllar birbirinden ayrılıp dışa doğru açılıyorsa, fazla baskı uygulayarak dişlerin fırçalandığını göstermektedir. Diş eti ve dişlere travma uygulanmasına sebep olmaktadır. Bu durumda fırçanın daha kısa sürede Colgate 360 Optik Beyaz Diş Fırçası gibi kaliteli diş fırçalarıyla değiştirilmesi gerekmektedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: diş fırçası, diş fırçaları, ağız bakımı
Mart 31, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR