Diş Protezi Temizliği İçin 5 Önemli Tavsiye

Diş Protezi Temizliği İçin 5 Önemli Tavsiye

Ağız sağlığı denince aklımıza yalnızca dişlerimizin sağlığını korumak ve güzel bir gülüşe sahip olmak için dişlerimize yaptığımız bakım gelmemelidir. Ağız sağlığımız söz konusu olduğunda birçok farklı etmen birleşip güzel bir gülüş ve sağlıklı bir ağza sahip olmamızı sağlar. Aynı şekilde protez diş kullanan kişiler için de dişlere yapılan bakım gibi dikkatli ve düzenli bir şekilde yapılan bakımın önemi büyüktür.

Diş protezi söz konusu olduğunda dişlerden farklı düşünüp protezleri bakımsız bırakmamalısınız. Sabit protez ya da hareketli protez olarak iki farklı çeşidi olan diş protezlerinin bakımı aksatıldığı takdirde problemlerle karşılaşılacağı bilinmektedir.

Diş protezlerinin bakımı aksatıldığında aralara kaçan besin artıkları gibi sebeplerle bakteri oluşumu tetiklenebilir. Bakteri oluşumu gibi olaylar ağız sağlığınızı kötü etkileyecektir. Bunların önüne geçmek için sabit veya hareketli olmasından bağımsız olarak diş protezinize tıpkı dişlere uygulanması gerektiği gibi bakım uygulamalı ve diş protezinizin durumunu denetim altında tutmak için 6 ayda bir kontrole gitmelisiniz.

Bakımı ağız sağlığınız için çok önemli olan diş protezlerinin nasıl yapılması gerektiği konusunda soru işaretleriniz olabilir. Bu sebeple sizler için bu yazımızda diş protezi temizliği için 5 önemli tavsiye listeledik.

Diş Protezi Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Hareketli Protezlerinizi Yemek Yedikten Sonra Çıkarın

Özellikle hareketli protez kullanıyorsanız mutlaka yemeklerden sonra protezinizi çıkarıp diş doktorunuzun size tavsiye ettiği şekilde protezinizi temizlemelisiniz. Bu sayede protezinizin altında kalabilecek besin artıklarını yok etmiş olursunuz.

Geceleri Diş Protezinizle Uyumayın

Her gece yatarken diş protezinizi çıkarmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bu sayede ağız kokusu ve diş eti problemleri gibi sorunları engelleyebilirsiniz.

Doktor Kontrolünü Aksatmayın

Bir başka önemli detay ise diş protezinizin diş hekiminizin tavsiye ettiği doğrultuda kullanılması ve mutlaka 6 ayda bir diş hekiminizin protezinizi kontrol etmesidir.

Protezinizi Hassas Bir Şekilde Temizleyin

Protezinizi fırçalamanız gerektiğinde kırılmaması için su dolu bir kapta tutarak hassas bir şekilde fırçalamanız olası yıpranma ve kırılmalara karşı protezinizi koruyacaktır.

Proteziniz İçin Hangi Bakım Ürünlerini Kullandığınıza Dikkat Edin

Diş protezinizin bakımını yaparken seçtiğiniz ürünlerin kalitesi protezin ömrü açısından çok önemlidir. Diş protezinizin yapısını, cilasını ve sertliğini bozabilecek ürünlerden kaçınmalısınız. Özellikle diş protezinizi temizlerken herhangi bir temizlik ürününü değil diş protezleri için üretilmiş olan ve protezinizi bir gece boyunca su içinde bekleterek temizleyebileceğiniz diş protezi tabletlerini seçmelisiniz. Corega Diş Protezi Temizleyici Tablet (30 Tablet) ile diş protezinizi temizlerken koruyabilir ve cilasını bozmadan uzun ömürlü bir kullanım için hazırlayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: diş protezi, diş protezi temizliği nasıl yapılır, diş protezi temizliğinde nelere dikkat edilmeli, ağız sağlığı, diş bakımı
Eylül 09, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR