Dişteki Kahverengi Lekeler Nasıl Temizlenir?

Dişteki Kahverengi Lekeler Nasıl Temizlenir

Besinler yaşamın temel kaynağını oluşturur ve her insan günlük rutini içinde yiyecek ve içeceklere ihtiyaç duyar. Birçok besinin insan sağlığı için faydası vardır, fakat bazı besinlerin bu kadar masum olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü bu besinler ağız yoluyla alındığı için dişlerde ve diş etlerinde kalıntılara neden olmaktadır. Dişlerdeki kalıntıların neden olduğu pek çok sorun olabilir ve bunlardan bir tanesi de kahverengi lekelerdir.

Dişteki Kahverengi Lekeler Nedir?

Dişler besinleri parçalamayı sağladığı gibi estetik açıdan da çok önemlidir. Sağlıklı ve beyaz dişler prestijinde bir göstergesi olarak karşımıza çıkar. Eğer dişlerinizde siyah ya da kahverengi lekeler varsa bu durum bazen panik yapılmasına ve ağrıya neden olabilmektedir.

Dişteki Kahverengi Lekeler Neden Oluşur?

Dişlerde meydana gelen kahverengi lekelerin en önemli nedenleri arasında çay, kahve ve sigara vardır. Kişi eğer günlük yaşamında çok fazla bu içecekleri tüketiyorsa bu durumda leke oluşumuna neden olabilir. Özellikle düzenli olarak dişlerin fırçalanmıyor olması bu sürecin daha da hızlanması için yeterlidir.

Dişlerde meydana gelen kahverengi lekeler bazen diş eti çizgisi boyunca devam ederken ince bir çizgi halinde görülebilir. Özellikle sigara içen kişilerde hem sararma hem de lekelenmeler meydana gelir. Bu görüntü estetik açıdan sorunlu dişlere işaret ederken zamanla artık iyice dişlere işleyeceğinden fırçayla bile gitmeyecektir.

Dişlerin kararmasına neden olan şeyler yalnızca yukarıda bahsettiklerimizle sınırlı değildir. Bunların dışındaki faktörleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Asitli içeceklerin çokça tüketilmesi
  • Yetersiz ağız hijyeni
  • Antibiyotik türü bazı ilaçlar
  • Genetik yatkınlık
  • Gargaralar
  • Tartarlar
  • Yaş

Dişteki Kahverengi Lekeler Nasıl Tedavi Edilir?

Dişteki lekelerle mücadele edebilmek için diş macunları oldukça önemlidir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte diş macunları ve fırçalarının da daha üstün özelliklere sahip olması düzenli diş fırçalanmasıyla sorunun giderilmesini sağlayacaktır. Bu konuda size ROCS Lekelere Karşı Diş Macunu önerebiliriz. Diş macunu etkili formülü sayesinde dişlerinizdeki lekelerden hızlıca kurtulmanızı sağlayacaktır.

Diş macunlarının yanı sıra diş beyazlatma setleri ve klinik ortamda yapılan diş beyazlatma yöntemleri de vardır.

Uygun diş macunu ve diş fırçası kullanıldığında diş sağlığını korumuş olduğunuz gibi sararma veya lekelenme gibi sorunlarında üstesinden gelmiş olursunuz.

Diş bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: diş macunu, diş macunları, dişteki kahverengi lekeler nasıl geçer, dişteki lekeler nasıl temizlenir
Temmuz 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR