Doğru Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Doğru Cilt Temizliği Nasıl Yapılır?

Sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanın yolu doğru cilt temizlemeden geçer. Cildi korumak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için bakım yapmak gerekir. Temiz ve sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için doğru cilt temizliği yapmak oldukça önemlidir.

Cildimiz dış ortamla sürekli olarak etkileşim halindedir. Tüm gün yoğun şehir hayatı, çevresel faktörler, kir ve makyaj cildimizde toplanır. Cildimizde toplanan kir ve tozun temizlenmesi, gözeneklerin tıkanması ve akne oluşumunun önüne geçer. Bu nedenle sağlıklı ve temiz bir cilt için günlük olarak rutin cilt bakımı yapılmalıdır.

Cildi kir, toz, makyaj kalıntıları ve ölü deriden arındırmak için cildin derinlemesine temizlenmesi şarttır. Cildin sağlıklı görünebilmesi için derinlemesine temizliğin yanı sıra cildin nem seviyesinin dengede tutulması da oldukça önemlidir. İlk aşamada cilt tipinize uygun ürünleri belirlemeli, cildiniz için doğru ürünleri seçtikten sonra cilt temizleme ürünleri ile cilt bakımınızı yapmalısınız.

Cildinizi Temizleyin

Cilt bakımında ilk aşama cilt temizliğidir. Bakım öncesi ve gece yatmadan önce mutlaka cildinizi temizlemeli ve cildinizin nefes almasını sağlamalısınız. Cilt temizliğinin birkaç adımı bulunur. İlk olarak makyajın temizlenmesi ve cildin yağdan arındırılmasıdır. Yüzünüzü temizlerken ilk aşamada cildinizi temizlemelisiniz. Bunun için cilt temizleyici ürünler kullanabilirsiniz.

Avene Fluide Demaquillant 3 in 1 Make Up Remover tüm cilt tiplerine uygundur. Yüz, göz ve dudaklar için makyaj temizleyicidir.  Yüz, göz ve dudakları makyajdan temizler. İçeriğinde yer alan temizleyici maddeler ile kirlerin çözülmesini sağlar. Avene Termal suyun rahatlatıcı özelliklerine sahiptir. Durulama gerektirmez. Günlük kullanım için uygundur.

Yüz Temizleme Jeli veya Köpük ile Cildi Arındırın

Makyajı derinlemesine temizledikten sonra yüzünüzü yıkamak için köpük veya yüz yıkama jeli gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz. Yüz temizleme jeli veya köpüğü cildinize masaj yaparak derinlemesine temizlik sağlayabilirsiniz. Bu işlem ile makyajınızdan kalan kirin ve yağın tamamını temizleyebilirsiniz.

La Roche Toleriane Gel Mousse Hassas Ciltler İçin Temizleme Jeli normal ve karma hassas ciltler için etkin temizlik sağlar. Nemlendirici gliserin ile zenginleştirilmiş formülü sayesinde cilt toleranssızlığını en az seviyeye indirir. Sabun, parfüm ve paraben içermez. Cilde yumuşaklık, esneklik ve temizlik hissi verir.

Yüzünüzü yıkarken ılık veya soğuk su tercih edebilirsiniz. Sıcak su cildinizin yağ dengesini alt üst edecektir. Bu nedenle cildinizi temizledikten sonra soğuğa yakın ya da ılık suyla sabah akşam yıkamak gerekir. Bu sayede yağlanmanın önüne geçmiş olursunuz. Yüzünüzü sabah ve akşam ılık ya da soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Yüzünüzü yıkadıktan sonra hafif nemli bırakabilirsiniz.

Gözenekleri Sıkılaştırın

Gözenekleri temizleyerek açtıktan sonra cildi sıkılaştırmak için bakım yapmak gerekir. Tonik denilen ürünler ile cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Cildinize uygun tonik seçerek cildinizde istediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz.

Nemlendirin

Cilt temizliğini yaptıktan sonra son aşamada nemlendirme işlemi yapılmalıdır. Göz etrafında yer alan cilt çok daha hassas olduğu için nemlendirmeyi göz çevresi ve yüzün geri kalanında ayrı ayrı yapmak gerekir. Gözün etrafındaki bölgeyi yatıştırmak, sıkılaştırmak ve parlaklığını sağlamak için göz çevresi kremi ve nemlendirici kullanılmalıdır.

Etiketler: doğru cilt temizliği, cilt temizleme jeli, sağlıklı cilt bakımı, gözenek sıkılaştırıcı, güzellik sırları
Haziran 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR