Doğru Deodorant Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Doğru Deodorant Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Özellikle yaz aylarında sıcak havalarda bolca terleriz. Terlemenin önüne geçmek için en etkili yöntemlerden biri de deodorant seçimidir. Ter kokusunun önüne geçmenin yanı sıra ıslak görüntünün de oluşmasına engel olmak için doğru deodorantı seçmek gerekir. Parfüm deodorant seçimi cilt sağlığınız açısından gereklidir.

Sosyal yaşantımızda her zaman güzel ve etkileyici kokmak isteriz. Özellikle yaz aylarının kabusu koltuk altı terlemesi çok rahatsız edici olabilir. Ter kokusunun ve ıslak görüntünün önüne geçmek için doğru deodorantı seçmek oldukça önemlidir.

Deodorant Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Antiperspirant İçeren Deodorant Kullanımı

Deodorantlar içeriğinde yer alan mikrop karşıtı ve anti bakteriyel özellikteki maddeler sayesinde terin kötü kokmasına sebep olan etkenleri yok eder.  Antiperspirant özelliğe sahip olan deodorantlar en çok tercih edilen deodorant çeşitleri arasında yer alır.

Antiperspirant özellikli deodorantlar koltuk altındaki ter ve kokuyu azaltmaya çalışır. Gözenekleri sıkılaştırarak terleme oluşumunu önleyen antiperspirant deodorantlar, terlemeyi ve ıslaklık hissini önlemek amacıyla pudra ve parfüm içerir. Deodorant seçerken terlemeyi de önlemesini istiyorsanız, antiperspirant içerikli deodorant tercih edebilirsiniz. 

Bitkisel İçerikli Deodorant Tercihi

Özellikle koltuk altı tüylerinin alınmasının ardından bölge oldukça hassas hale gelir. Bu nedenle koltuk altı bölgesinde bitkisel özler ve esansiyel yağ içeren deodorant kullanımı hem cildin nemlendirilmesini hem de hassasiyetin azalmasını sağlar.

Cilt Türüne Göre Deodorant Seçimi

Kuru cilde sahipseniz jel ve krem özellikli olan deodorantları seçebilirsiniz. Yağlı ciltler ise daha çok pudralı ve sprey formunda olan deodorantları tercih etmelidir.

Alerjik bir bünyeniz varsa çok daha dikkatli olmalı, marka seçiminde hassas davranmalısınız. Seçtiğiniz deodorant ürününün içeriğine dikkat etmelisiniz. Cildinizde kızarıklığa sebebiyet veren deodorantları tercih etmemelisiniz.

Aşırı Terlemeye Karşı Pudralı Deodorant Tercihi

Aşırı terliyorsanız, pudralı deodorant seçimi daha doğru olacaktır. Pudralı deodorantlar bakterilerin uzun süre terle temasını engeller. Bu sayede koku oluşumunun önüne geçilmiş olur. Deodorant kullanımı öncesinde koltuk altlarının su ve sabunla yıkanıp kurulanması en sağlıklıdır.

Sebamed Deo Blossom Sprey cildin pH’ını dengeleyerek kötü kokuya sebep olan bakterilerin çoğalmasını önler. Ter salgısına etki etmeden ciltte ve ter bezlerinde tahrişleri önler. Gün boyu aktif, rahatlatıcı ve ter kokusunu giderici etkisi vardır. Cildi rahatlatır ve cilde ferahlık sağlar.
Etiketler: deodorant, pudralı deodorant, bitkisel deodorant, sebamed deodorant
Nisan 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR