Doğru Güneş Kremi Nasıl Seçilmeli?

Doğru Güneş Kremi Nasıl Seçilir

Güneş kreminin sadece yaz aylarında değil özellikle güneşten gelen zararlı ışınlara karşı hassas olan ciltler için hemen hemen her mevsim kullanılması gerekmekte ve sadece doğru kullanımlarda etkili olmaktadır.

Güneş D vitamini açısından faydalı olsa da güneşten gelen ultraviyole ışınlarına doğrudan maruz kalmak, güneş yanığı ve kanser riskinin oluşmasına neden olabilmektedir. Bu risklerden korunmak için güneş ışınlarının yeryüzüne dik açı ile geldiği saatlerde dışarı çıkmamak ve doğru güneş kremi kullanmak son derece önemli olmaktadır.

Geniş Spektrumlu Güneş Kremi Tercih Edin

Geniş spektrumlu güneş kremleri hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlamaktadır. Tüm güneş koruyucu ürünleri, güneş yanığı ve cilt kanserlerinin ana nedeni olan UVB ışınlarına karşı koruma sağlamaktadır. Ancak, yalnızca belirli bir testi geçen ürünler “geniş spektrum” olarak etiketlenebilmektedir.

Bu ürünler cilde zarar vermeden UV radyasyonunu emen ya da yansıtan kimyasal bir engel sağlayarak her iki UV türüne karşı koruma sağlamaktadır. Geniş spektrumlu olmayan ürünler ise, cilt kanserine ya da cilt yaşlanmasına değil, yalnızca güneş yanığına karşı koruma sağlamaktadır.

Güneş Koruma Faktörüne (SPF) Bakın

Güneş kreminin Avene Solaire B-Protect Spf 50+ Güneş Kremi 30 ml’de olduğu gibi (SPF) 30 veya daha yüksek olduğundan emin olunması çok önemli olmaktadır. Çünkü, SPF numarası, güneş kreminin UVB ışınlarına karşı sağladığı koruma seviyesini ifade etmektedir ve Avene Solaire B-Protect Spf 50+ Güneş Kremi gibi daha yüksek SPF sayıları daha fazla koruma anlamına gelmektedir.

SPF 15, UVB ışınlarının yaklaşık %93’ünü filtrelerken, SPF 30, yaklaşık %97’yi, Avene Solaire B-Protect Spf 50+ Güneş Kremi’ndeki gibi SPF 50 ise yaklaşık %98’ini filtrelemektedir. Unutmayın, eğer SPF ne kadar yüksek olursa güneş ışınlarından sizi o kadar uzun süre korumaya yardımcı olacaktır.

Cilt Tipinize Uygun Bir Güneş Kremi Seçin

Güneş koruyucu ürünlerin cilt tipine ve ten rengine göre seçilmesi gerekmektedir. Örneğin; cildinde ton eşitsizlikleri olanlar Avene Solaire B-Protect Spf 50+ Güneş Kremi gibi cilt rengi düzenleyici ürünler kullanarak ciltlerindeki renk tonu eşitsizlikleri yok edebilir ve ten renginin renk tonunu eşitleyebilirsiniz.

Avene Solaire B-Protect Spf 50+ Güneş Kremi ile hem kendinizi hem de çocuğunuzu güneşin zararlı etkenlerinden kolaylıkla koruyabilirsiniz. Avene Solaire B-Protect Spf 50+ Güneş Kremi gibi koruyucu güneş ekipmanlarına https://www.dermoailem.com adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Etiketler: güneş kremi, yüksek korumalı güneş kremi, güne kremleri
Şubat 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR