Doğru Kapatıcı Nasıl Seçilir?

Doğru Kapatıcı Nasıl Seçilir

Kapatıcı adından da anlaşılacağı gibi cilt üzerinde istenmeyen lekelerin, sivilcelerin, yaraların ya da benzer durumların saklanmasını sağlayan önemli bir makyaj ürünüdür. Kapatıcı her kadın tarafından kullanılan bir ürün olduğu için makyaj çantasında bulunması gereken malzemeler arasında yer alır. Peki, doğru kapatıcı nasıl seçilir, doğru kapatıcının sırrı nedir?

Doğru Kapatıcı Hangisi?

Bu sorunun yanıtı aslında bellidir. Çünkü kapatıcı cildinize göre seçmiş olduğunuz kapatıcıdır. Eğer cildinizdeki koyu alanları, lekeleri yok ederken cildinizde renk tonu değişikliği yapmıyorsa bu durumda en iyi kapatıcı bu demektir. Kusursuz bir makyaja sahip olmak isteyen herkes doğru kapatıcıyı seçmesi gerekir.

Doğru Kapatıcı Seçimi

Kapatıcı satın alınırken üzerinde durulması gereken iki önemli nokta vardır. Bunlardan birincisi cilt tipiniz diğeri ise cildinizin neye ihtiyacı olduğudur. Örneğin, kuru bir cilde sahipseniz bu durumda krem formunda olan kapatıcıları tercih etmek daha doğru olacaktır. Yağlı ve gözenekleri olan bir cilde sahipseniz bu durumda mat kapatıcı seçmeniz gerekir.

Karma, hassas ve yağlı ciltler için likit kapatıcılar önerilebilir. Kırışıklıkların kapatılmasında etkili olan bu ürün çizgilerin doldurulmasını sağlayarak makyaj için mükemmel zeminin oluşturulmasını sağlar. IMPALA Likit Kapatıcı -Liquid Concealer az önce bahsettiğimiz gibi cildinizin beslenmesine ve makyaja hazırlanmasına fayda sağlayacaktır.

Herkesin cildi eşit değildir. Bazı ciltler sorunsuz olabilir, ancak cildiniz çok fazla sorun taşıyorsa bu durumda stick kapatıcılar kullanabilirsiniz. Bölgesel kusurların gizlenmesinde kullanılan bu kapatıcılar, yağlı ciltteki gözenekleri tıkayabilir.

Cilt tonunuzla benzerlik gösteren kapatıcıları kullanmanız gerekir. Cildiniz için koyu renkte olan kapatıcıları seçtiğinizde gözaltınızda oluşan gri dalgalanmayı ortadan kaldırabilirsiniz.

Kapatıcı nasıl uygulanır?

Kapatıcıyı doğru seçebilmek kadar doğru uygulayabilmek de önemlidir. Uygulama sonrasında istediğiniz sonucu alabilmek için mutlaka uygulama tekniklerinin nasıl olduğunu takip etmelisiniz.

Kapatıcıyı kullanmadan önce mutlaka cildinizi temizlemeniz gerekir. Cildinizin nemlendirilmesi ise kapatıcı sonrasında cildin kurumasının önüne geçecektir. Kapatıcı yalnızca gözaltlarına değil yanağın başladığı yere kadar sürülmelidir. Bu şekilde kullanıldığında renk tonu yakalanmış ve geçişlerin daha yumuşak olması sağlanacaktır.

Makyaj malzemesi çeşitlerimizi https://www.dermoailem.com/ adresimizden inceleyebilirsiniz. 

Etiketler: kapatıcı, kapatıcı seçimi, kapatıcı ne işe yarar, kapatıcı önerileri, impala kapatıcı
Ocak 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR