Doğru Ruj Rengi Nasıl Seçilir?

Doğru Ruj Rengi Nasıl Seçilir?

Doğru makyajın anahtarı doğru ruj seçimidir. Bunun için herkesin ruj seçimi konusunda tene uygun hareket etmesi gerekir.  Eğer yapılan makyaja uygun renkte bir ruj seçimi yapılmazsa bu durumda yüzün tuhaf bir görüntüsü ortaya çıkar bu da hem makyajın bütünlüğünün bozulmasını sağlayacak hem de kadının güzelliğinin ön plana çıkmasını engelleyecektir.

Tene Uygun Ruj Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğru ruj seçimi yapmanın ten rengini tanımak olduğunu belirttik. Teninize uygun olan ruj saçlarınız ve gözlerinizi tamamlayacaktır. Ten renginizi belirlerken avuç içi ve bileklerinize bakabilirsiniz.

Aşağıda ten rengine göre bayanların dudak makyajı yaparken hangi ruju seçmesi gerektiğine dair bilgiler yer almaktadır.

Esmerler: Esmer tenlilere en çok yakışan renk hafif pembedir. Bunun dışında yumuşak fuşya iyi bir seçim olabilir. Açık sarı saçlar, açık renkli gözler ise sıcak renkleri tercih edebilirler.

Beyaz Tenliler: Beyaz bir tene sahipseniz kırmızının tonlarıyla birlikte açık olan renklerin tamamını kullanabilirsiniz. Beyaz tenlilerin yapması gereken şey koyu tonlardan uzak durmaktır.

Buğday Teliler: Buğday renge sahip teni olanlar koyu renkler ve orta yumuşaklıktaki renkleri tercih edebilirler. Selin Beatuy Ruj Deep Chololate, çikolata kadar tatlı dudakların hazzına varmak isteyenlerin ilk tercihi olabilir.

Parlak Renkler

Parlak renkli rujların en önemli özelliği daha genç göstermesidir. Koyu renkli bir dudak için ölümcül bir hata olan parlak renkler solgun tenli olanların daha aydınlık olmasını sağlar. Koyu renkler dudakların olduğundan daha küçük ve ince görünmesini sağlar. Parlak renkler çekicilik kazandırdığı için sizi daha fark edilir hale getirecektir.

Kırmızı Ruj

Kırmızı rujun amacı dikkat çekmektir. Dudaklara ve mimiklere dikkat çektiği gibi gülümsemenizi de ön plana çıkarır. Kırmızı ruj sürerken dikkat etmeniz gereken şey ise makyajınızın hafif olmasıdır. Kırmızı ruj kullanırken sürüş şeklinize de özen göstermeniz gerekir. Örneğin; kırmızı ruju sürdüğünüzde taşırırsanız sert bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Diş Rengi

Ruj seçerken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de dişlerinizin rengidir. Açık orta ve koyu dişlere sahip olan bayanlar kendi diş rengine uygun olanı tercih etmelisiniz.  

Makyaj bakım ürün çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: doğru ruj rengi nasıl seçilir, dudak makyajı, teninize uygun ruj renkleri, güzellik sırları, ruj
Mart 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR