Ekinezya Nedir? Faydaları Nelerdir?

Ekinezya Nedir? Faydaları Nelerdir?

Son dönemlerde oldukça popüler olan Ekinezya modern tıbbın gelişmesine önemli katkı sağlar. Pek çok hastalığa ve sağlık problemine iyi gelen Ekinezya özellikle bağışıklık sistemi üzerinde güçlü etkilere sahiptir.

Dünyanın pek çok yerinde insanlar tarafından kullanılan Ekinezya ülkemizde de bolca bulunan şifalı bitkiler arasındadır. Papatya ailesine ait olan Ekinezya özellikle çayı ve faydaları ile bilinmektedir. Kökleri ve yaprakları tıbbi amaçlı kullanılan bu bitkinin çayın yanı sıra şurup ve takviye edici gıdalar içeriklerinde de kullanılmaktadır.

Ekinzya bitkisinde pek çok vitamin, mineral ve antioksidan bulunur. Bakır, demir, magnezyum, kalsiyum, sodyum, protein, yağ asitleri, A vitamini, B2, C vitamini ve E vitamini Ekinezya bitkisinde yer almaktadır. Ekinezya özellikle içerdiği polisakkiretler sebebiyle bağışıklık sistemi üzerinde çok güçlü etki gösterir.

Ekinezyanın Faydaları Nelerdir?

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve korunmasına yardımcı olur. Grip ve nezleye karşı koruyucu özelliktedir. Enfeksiyonu önler. Üst solunum yolları enfeksiyonlarının tedavi edilmesinde etkilidir.

Romatizma ağrılarında tedaviye destek sağlar.

Migren ağrılarını azaltır.

Alerjik reaksiyonların önüne geçer.

Ülser gibi mide rahatsızlıklarına karşı koruyucu etki sağlar.

Kurdeşen hastalığında tedaviye yardım eder.

Yara, sedef, akne, sivilce ve egzama gibi cilt problemlerinde tedaviye yardımcıdır.

Beyaz kan hücrelerinin sayısının artmasını sağlayarak bakteri ve virüslerin yok edilmesine yardımcı olur.

Ekinezya Nasıl Kullanılır?

Ekinezya ülkemizde birçok sektör tarafından kullanılan bir bitki türüdür. Meyve suyu, çay, şurup ve takviye edici gıdalar olmak üzere pek çok alanda kullanılır. Ekinezya çayı özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesi sebebiyle kış aylarında tercih edilmektedir.

Ekinezya bitkisi çeşitli türleri ile farklı alanlarda karşımıza çıkmaktadır. Ekinezya purpurea, ekinezya hapı ve ekstresinde tercih edilmektedir.

VeNatura Beta Gluken, Ekinezya, Kuşburnu, Vitamin C ve Çinko Kapsül takviye edici gıda bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Vücut kırılganlığı ve halsizliğin giderilmesinde etkilidir. Detoks etkisiyle kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.  İçeriğinde yer alan takviyelerin günlük kullanımı halinde kendinizi zinde ve enerjik hissedebilir, güne formda başlayabilirsiniz. 11 yaş ve üzeri bireyler için günlük kullanımda 10 ml kullanılması tavsiye edilmektedir.
Etiketler: ekinezya, ekinezya nedir, ekinezya faydaları, ekinezya nasıl kullanılır
Mayıs 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR