Emziren Anneler İçin Beslenme Önerileri

Emziren Anneler İçin Beslenme Önerileri

Hamilelikte ve hamilelik öncesinde beslenme şekli anne ve bebeğin sağlığı üzerinde büyük öneme sahiptir. Doğum sonrasında iyi ve doğru beslenme annenin kilo kontrolünü sağlayacağı gibi bebeğin beslenmesi için sütün üretilmesinde de önemli bir role sahiptir. Anne sütü bir bebeğin beslenmesinde yeri doldurulmayan bir besindir. Bunun için uzmanlar annelere bebeklerini ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslemelerini önerirler.

Bebeğin içeceği sütün kalitesini artırmak annenin elindedir. Çünkü annenin beslenme şekline göre bebeğin sütü de oluşacaktır.

Yeni doğum yapmış bir annenin sütüyle ilgili 3 farklı amacı olması gerekir. Bunlar şöyledir:

  1. Anne besin deposunu dengede tutmalı ve bu sayede sağlığını korumalıdır.
  2. Sütün yeterliliğinin artmasını sağlamalıdır.
  3. Bebeğin gelişimine katkıda bulunmalıdır.
Yeni Doğum Yapmış Annelere Öneriler
  • Emziren annelerin bol su içmesi önemlidir. Günlük 2-3 litre su tüketilmesi annenin sıvı ihtiyacını karşılayacağı gibi bebeğe süt üretimini de artıracaktır.
  • Doğum yapmış olan kadınların kalsiyum açığını kapatabilmesi için süt, yoğurt ve peynir gibi yiyecek ve içecekleri düzenli olarak tüketmeleri gerekir.
  • Her gün 1 yumurta ve sebze yemeği yemelidir.
  • Besinlerce D vitamini bulunmadığı için güneşlenmeye özen göstermelidir.
  • Piyasada yeni doğum yapmış kadınlar için Anne Ürünleri satılmaktadır. Bu ürünlerden alarak sürecin daha konforlu geçirilmesi sağlanabilir. Örneğin annenin bulunduğu her yerde bebeğini rahatça emzirebilmesi için emzirme önlükleri satılmaktadır.
  • Kuruyemiş ve kuru meyveler tüketmelidir. Bu tip yiyecekler içeriğindeki demir ve kalsiyum açısından zengindir.
  • Hamilelikte vitamin ve mineral desteğine ihtiyacınız olacaktır. Bunu sağlamak için Lactamil 200 gr Emziren Anneler İçin Sütlü İçecek, vitamin ve mineral içeriği ile emziren annelerin beslenmesine destek olur.
  • Annenin haftada en 2 kez balık tüketmesi tavsiye edilir.
  • Sigara ve alkol hem annenin hem bebeğin sağlığı açısından risklidir.

Emzirme döneminde bir annenin en çok endişelendiği konu bebeğine sütünün yetip yetmemesidir. Anne dengeli beslendiğinde sütü yeterli olacak ve bebeğini en iyi şekilde besleyebilecektir. Sağlıklı bir süreç için stresten uzak durmak, dinlenmek ve bebeğin sık sık aralıklarla emzirilmesini sağlamak yeterli olacaktır.

Anne ve bebek ürünleri için https://www.dermoailem.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: anne ve bebek ürünleri, emziren anneler için beslenme, beslenme
Temmuz 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR