Emzirme Dönemi İçin 5 Tavsiye

Emzirme Dönemi İçin 5 Tavsiye

Anne ve bebek arasındaki ilişkiyi pekiştiren anne sütü aynı zamanda besleyici bir içeriğe sahiptir. Bebeğin gelişimi ve korunması açısından büyük önem taşıyan anne sütünü emzirirken çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Özellikle anneler yanlış emzirme yöntemleri nedeniyle yaralanma gibi sorunlarla karşılaşabilir. Anne ve bebek sağlığı açısından doğru bir şekilde emzirme yapılması son derece önemlidir. Aynı zamanda emzirme ürünleri de bu süreci pratik hale getirerek anne için işleri kolaylaştırır.

Emzirme döneminde her annenin ihtiyaç duyduğu belli materyaller vardır. Göğüs pedi annelerin sıklıkla kullandığı hayat kurtarıcı ürünler arasında yer alır. Bunun yanı sıra emzirmeyi kolaylaştıran kıyafet ve iç çamaşırı desteği almak da bu süreci en iyi şekilde atlatmanızı sağlar.

Emzirme dönemini sorunsuz şekilde atlatmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Emzirebileceğinize İnanın

Emzirme işleminde başarıya ulaşmak için annelerin yapması gereken ilk şey buna inanmaktır. Özgüven açısından anneler bu işi yapabileceğine inanarak harekete geçmelidir. Bu noktada bebek bakımı ve emzirme ile ilgili süreçlerde yeterli olduğunuzu bilerek adım atmanızda fayda var.

Uzman Desteğine Başvurun

İlk kez anne olduğunuzda emzirme konusunda bilgili ellere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu doğrultuda emzirme konusunda uzman desteği almak anne ve bebek açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır. Yanlış emzirme nedeniyle oluşabilecek yara, çatlak ya da kızarıklığa maruz kalmamak adına uzman desteği almak önemli bir adımdır.

Süt Artışını Destekleyin

Birçok anne sütünün yetmeyeceği endişesi ile kendini strese sokarak bu düşünceyi gerçeğe çevirir. Annelerin süt salgılayabilmesi için ek bir enerji desteği gerekir. Yeterli ve dengeli beslenerek süt artırımı sağlayabilirsiniz. Toplumda sıkça duyduğunuz şekerli besinler süt artışı konusunda etkili değildir. Bunun yerine besin değeri yüksek gıdalar ve süt artışını destekleyen bitki çayları tercih edilebilir.

Emzirmeden Sonra Bir Bardak Su

Emzirme döneminde annenin düzenli olarak su içmesi son derece önemlidir. Bu nedenle süt artışını ve kalitesini desteklemek için her emzirme işleminden sonra bir bardak su içmenizde fayda var.

Gaz Yapan Gıdalar Tüketmeyin

Emzirme döneminde gaz oluşumuna sebebiyet verecek gıdaları tüketmek anne sağlığı açısından olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bunun yerine sizi rahatlatan ve ağırlık yapmayan besinler tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: emzirme dönemi, anne ve bebek, bebek emzirme ürünleri, biberon, süt sağma ürünleri
Ekim 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR