Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarasına Ne İyi Gelir?

Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarasına Ne İyi Gelir

Anneler için şüphesiz en keyifli zamanların başında bebeklerini kucaklarına aldıkları ve emzirdikleri dönem gelir. Bebeğini kucağına alıp onu emzirmek anne ile bebek arasındaki bağın kuvvetlenmesi için çok önemlidir. Doğumdan hemen sonra başlayacak olan bu süreç bebek 2 yaşına gelene kadar devam edeceğinden zahmetli, sıkıcı ve yorucu geçen zamanları da içerisine alır.

Anne sütü içerisindeki maddeler bebeğin sağlıklı bir şekilde büyümesine neden olurken emziren annelerin daha hızlı zayıfladıkları da bilinir. Bunun için her annenin bebeğini en az 6 ay boyunca emzirmesi hem bebeği hem de kendisi için sağlıklı bir tercihtir.

Emzirmenin ilk başlangıç dönemlerinde en çok şikayet edilen konuların başında yaralar gelir. Bu yaralar oluştuktan sonra emzirme zor olsa da maalesef bırakılmaz. Bunun için meydana gelecek olan bu yaraların hızlıca tedavi edilmesi şarttır.

Göğüs ucunda meydana gelen bu durum göğsü çevreleyen kahverengi küçük alan boyunca devam eder. Bu bölgenin hassas bir yapıya sahip olması ve doğru emzirme tekniğinin uygulanmıyor olması çatlakların en önemli nedenleri arasındadır. Eğer emziren bir anneyseniz ve göğüs ucunda yara oluşmuşsa bu durumda size Incia Göğüs Ucu Bakım Jeli önerebiliriz. Tamamen doğal bitkilerden elde edilen yağlarla üretilen jel, göğüs ucunu güçlü bir şekilde nemlendirir ve yatıştırır, bu sayede bebeğinizi emzirirken daha az acı çekersiniz.

Emzirme Döneminde Göğüs Ucu Yarası Neden Oluşur?

Bebekler dünyaya geldiklerinde emme refleksine sahiptir, fakat süt emme deneyerek öğrenilecek bir durumdur. Bunun için bebek annesini emmeye başlarken henüz ne yapması gerektiğini bilmediğinden göğüs başına zarar verebilir. Annenin emzirme için bebeğin pozisyonu yanlış tutması da bebeğin emerken göğüs ucunu zorlamasına neden olacaktır. Bu faktörlerin sürekli yaşanıyor olması bir süre sonra göğüs ucunda yara ve çatlakların oluşmasına neden olur.

Göğüs Ucunu Korumak İçin Ne Yapılmalıdır?

Bebeğinizi mutlaka doğru pozisyonda emzirmelisiniz. Bebeği göğsünüze yatırdıktan sonra göğse hafif bir şekilde bastırın ve göğüs ucunu bebeğin ağzına yerleştirin.   Bebek yalnızca göğüs ucunu tutarsa yara oluşumuna neden olabilir. Bunun için bebeğin sadece göğüs ucunu almaması gerekir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: emzirme, göğüs ucu yarası, göğüs ucu bakım jeli, göğüs ucu yarası neden oluşur, göğüs ucu koruma, göğüs ucu yarası, göğüs ucu nasıl geçer
Mayıs 04, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR