Emzirme Döneminde Hangi Vitaminleri Almalıyız?

Emzirme Döneminde Hangi Vitaminleri Almalıyız?

Emzirme döneminde sağlıklı bir beslenme anne ve bebek için son derece önemlidir. Bu nedenle annelerin emzirme boyunca belli vitamin ve mineralleri daha fazla alması gerekebilir. Yeterli miktarda ve sağlıklı bir şekilde beslenen anneler süt konusunda yaşanan problemlerden de korunmuş olur. Mineral ve vitamin açığı oluşması durumunda hekim yönlendirmesi ile takviye edici gıdalar alınabilir. Emzirme döneminde annelerin alabileceği vitaminleri aşağıda bulabilirsiniz.

D Vitamini

Doğumdan sonra annelerde en sık görülen vitamin eksikliklerinden biri D vitaminidir. Anneden çok bebeği etkileyen D vitamini eksikliğinde takviye edici gıdalardan destek alınabilir. D vitamini eksikliği bebekte kas gelişiminde sorun yaşanmasına neden olabilir.

B Grubu Vitaminler

B vitaminleri hücre ve beyin fonksiyonları açısından önemli vitaminler olarak bilinir. Bu nedenle B vitamini eksikliği annelerde çeşitli sorunlara yol açacağı için önceden takviyesine başlanılmalıdır. Hamilelikte ve doğum sonrası dönemde B vitamini eksikliğini gidermek için gerekli yöntemlerin uygulanması son derece önemlidir.

A Vitamini

Vücuttaki hücre ve dokuların sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayan A vitaminleri oldukça önemli bir içerik olarak bilinir. Doğum sonrası dönemde annenin savunmasız kalmaması açısından A vitamini desteği alınması gerekebilir.  A vitaminin temel görevlerinden biri enfeksiyonlara karşı koruyucu özellikte olmasıdır. Emzirme döneminin yanı sıra göz sağlığı açısından da A vitamini desteğini önemsemek gerekir. A vitamini takviyesi almak yerine beslenmenizi düzenlemek istiyorsanız yumurta, balık, sarı-yeşil ve kırmızı sebzeleri bolca tüketebilirsiniz.

C Vitamini

Vücudun bağışıklık sistemi için C vitaminin varlığı son derece önemlidir. Bebeğin yaşamının ilk zamanlarında bağışıklık anneden bebeğe geçmektedir. Bu noktada bebeğin doğum sonrasında da korunması açısından annenin C vitamini bakımından zengin beslenmesi gerekir.  Doğumdan sonraki süreçte ve emzirme dönemi boyunca C vitamini bakımından zengin besinleri öğünlerinize ekleyebilirsiniz.

Nurse Harveys Mom-Ma Takviye Edici Gıda

Nurse Harveys Mom-Ma Takviye Edici Gıda ürün çeşidi C vitamini ilavesi ile bağışıklık sisteminizi güçlendirici etki sunar. Emziren annelere özel olarak geliştirilen Nurse Harveys Mom-Ma Takviye Edici Gıda bitkisel galaktogog, ekstra C Vitamini ve sodyum bikarbonat içermektedir. Doğal nane limon aroması ile birleşen bu ürün aynı zamanda yumuşak bir içim sunar.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: emirme döneminde hangi vitaminleri almalıyız, anne ve bebek, takviye edici gıdalar, vitamin takviyeleri, beslenme önerileri
Kasım 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR