En İyi Bebek Yağı Tavsiyeleri

En İyi Bebek Yağı Tavsiyeleri

Son zamanlarda annelerin bebeklerine masaj yapmak ya da bebeklerinin cildini korumak için bebek yağı kullanıldığı bilinmektedir. Bu nedenle de bebek yağı, popüler bir bakım ürünü olarak hem tüm bebek kozmetik reyonlarında hem de anne çantalarında yerini almaktadır.

Araştırmalara göre bebeğinize masaj yapmanız hem bebeğinizi rahatlatmak hem de sizin bebeğinizle ilişkinizi güçlendirmek açısından çok önemli olmaktadır ve masaj yaparken çoğu zaman bebek yağlarından yararlanabilirsiniz.

Bazı bebek yağlarının doğal içerikli olduğu ve bebeğinizin hassas cildinde kullanılmasının sorun teşkil etmeyeceğini biliyorken bazı bebek yağlarının da ne yazık ki sandığımız kadar doğal içerikli olmadığını biliyoruz. Bu sebeple seçim yaparken bebeğinizin hassas cildini tahriş etmeyecek yağları araştırıp seçmenizde büyük bir yarar bulunduğunun altının çizilmesi gerekmektedir.

Bebek Yağlarının Faydaları Nelerdir?

Bebeklerin cildi oldukça hassas ve narin bir yapıya sahip olduğu için çabucak kuruyabilir, pullanabilir ya da kızarıklık ve çatlaklıklar oluşabilmektedir. Bu nedenle Nivea Baby Hassas Bebek Yağı gibi bebek yağları, bebeğinizin hassas cildini tahriş etmeden kolayca nemlendirip, cildinin kurumasını önlemeye yardımcı görev üstlenmektedir.

Bebeğinizi yıkadıktan sonra Mustela Stelatopia Cleansing Oil 500 ml Temizleme Yağı gibi bebek yağları ile yaptığınız masaj, bebeğinizin rahatlamasına, gaz sancılarına ve kan dolaşımını hızlandırmaya destek olmaktadır.

Bebek yağı ile bebeğinize yaptığınız masaj, bir yandan bebeğin rahatlamasını sağlarken diğer yandan da bebeğin annesi ile bağ kurmasına yardımcı olmaktadır. Banyo sonrasında bebeğinize Burt's Bees Baby Bee Nourishing Baby Oil gibi doğal içerikli bebek yağları eşliğinde rahatlatıcı bir masaj yapmanız onu çok mutlu edecek ve rahatlamasına olanak tanıyacaktır.

Bebek Yağlarının Zararları

Bebek yağları, bebeklerin cildi için özel olarak üretildiğinden bebeğinizin hassas cildine herhangi bir zararı yoktur. Fakat %100 doğal içerikli ve zararsız olduğu test edilmemiş bebek yağları bebeğinizin cildine zarar verebilmektedir. Bu nedenle de sadece belirli markalar ve yerlerden bebek yağı almanız önerilmektedir.

Eğer almış olduğunuz bebek yağı bitkisel yağlardan ziyade mineral yağlardan oluşuyorsa bir süre sonra kanserojen etkisinin ortaya çıkabileceğinin altının çizilmesi gerekmektedir. Çünkü mineral yağı çok kolay elde edilen ve çok ama çok ucuz, emilmesi zor olan bir ürün olmaktadır. Bu da gözeneklerin tıkanmasına sebep olabilmektedir.

İlk kullanımda ciltte kızarma veya kaşıntı yaşandıysa, alerji durumu söz konusu olabilecektir. Bu yüzden farklı cilt nemlendiricileri seçilmesi tavsiye edilmektedir. Güvenilir markalardan alışveriş yapılmalıdır ve mümkünse doktor kontrolüne gidilmesi tavsiye edilmektedir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: bebek yağı, bebek yağları, mustela bebek yağı, nivea bebek yağı
Mart 16, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR