En İyi Omega 3 Balık Yağı Nasıl Seçilir?
Piyasada onlarca farklı markanın omega-3 ya da balık yağı olarak pazarladığı birçok ürünü bulunmaktadır. Omega-3 ve balık yağlarını alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunur. Her markanın ürününü almanız tavsiye edilmemektedir. Bu nedenle de sizler için kısaca en iyi omega-3 balık yağlarının nasıl seçilmesi gerektiğini derledik.
Omega-3 Balık Yağı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Omega-3 takviyesi seçerken EPA/DHA oranının 3/2 ve katları olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu oran, Solgar Omega 3-6-9 EFA da olduğu gibi ne kadar yüksekse, omega-3 takviyesinin kalitesi de o kadar iyi olmaktadır. Omega-3 takviyesinin trigliserid formunda olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Etil ester formundaki omega-3 ürünleri insan sağlığı için uygun olmayabilir. Bu nedenle bunları kullanmamanız önerilmektedir.
Omega-3 yağ asitleri, hava ile temas ettiklerinde okside olmaktadırlar ve yapıları bozulma eğilimi göstermektedirler. Dolayısıyla, omega-3 yağlarının içine konulduğu kapsüllerin hava sızdırmazlık garantisi olduğundan emin olunması gerekmektedir. İki parmağınızın arasına alıp sıktığınızda yumuşak olan kapsüller, hava sızdırmaktadırlar. Bu tür kapsüller omega-3 yağ asitlerinin okside olmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle hava sızdıran kapsüllerde bulunan omega-3 balık yağlarını tercih etmemeniz önerilmektedir.
Bazı üreticiler, omega-3 kapsüllerinin okside olarak bozulmasını engellemek için kapsülün içine azot gazı (Nitrojen) kabarcığı koymaktadır. Omega-3’ün azot gazı kabarcığı ile birlikte kullanıldığı kapsüller ardında yüksek teknoloji bir üretim anlayışı bulunmaktadır ve bu yöntem sayesinde değerli yağ asitleri bozulmadan etkinliklerini koruyabilmektedir.
Azot gazı insan sağlığı için zararsız olmaktadır. Zaten soluduğumuz havanın çoğu azot gazından meydana gelmektedir ve bu sistemle üretilmiş ürünler doğru Omega-3 balık yağı takviyeleri olarak kabul edilmektedir. Eğer bulunursa, Omega-3’ün bu şekilde tercih edilmesi gerekmektedir.
GDO ve ağır metaller içermedikleri üretici tarafından garanti altına alınmış omega-3 takviyeleri kullanmaya özen göstermeniz gerekmektedir. Bu garantiyi vermeyen ürünlerin sağlığınıza katkısının olmayacağını unutmayınız. Kullandığınız takviyeler, ülkemizin mevzuatı gereğince, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmaktadır. Bakanlık, her ürün için ayrı bir “Takviye Edici Gıda Onay Numarası” vermektedir. Aldığınız her ürünün etiketinde bu numarayı aramanız ve bu numaraya sahip olmayan ürünleri kullanmamanız sağlığınız için daha uygundur.
Etiketler: omega 3, omega 3 balık yağı, balık yağı, solgar omega 3
Nisan 22, 2021
Listeye dön