Enerji Veren Vitaminler Hangileri?

Enerji Veren Vitaminler Hangileri?

Vücudun günlük enerjiye ihtiyacı vardır. Enerji gün içerisinde bizi ayakta tutan en önemli şeydir. Bunun için herkesin günlük tüketmesi gereken bazı vitaminler vardır. Günlük enerjinin karşılanabilmesi için belirli vitaminlerin vücuda alınması sağlık açısından kritik öneme sahiptir.

C Vitamini

Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde önemli bir role sahip olan C vitamini, vücuttaki enerjinin yükselmesi konusunda da önemlidir. C vitamini sayesinde vücudun demir minerali emilimi artırılmış olur. C vitaminini vücudun kendisi üretmez bu nedenle dışarıdan takviye edici gıda olarak alınması gerekir. Her gün düzenli olarak alınması gereken bu vitamin, özellikle kadınlar açısından çok önemlidir. İçeriğinde C vitamini bulunan besinler ise şöyledir: Portakal, mandalina, domates, roka, brokoli, greyfurt, kivi, ananas, çilek. Ocuvite Complete 60 Kapsül vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin desteğini sağlayacaktır.

B Vitamini

B vitamini de enerji verir. Farklı gruplardan oluşan B vitaminleri de C vitamini gibi suda çözülür. Bu özelliği dışarıdan alınmasını gerektirir. B vitaminleri vücuda enerji vermez ancak eksik olması halinde kişi kendisini yorgun ve enerjisi düşük hisseder.

B12 vitamini

B vitamini grubu içerisinde bulunan B12, suda çözünen ancak vücutta az da olsa depolanabilen bir vitamindir. İnsan vücudunda alyuvarların oluşumunda rol oynayan bu vitamin hücrenin yağ asitleri sentezinde ve enerji üretiminde görev alır. B12 vitaminini besinlerden almak çok önemlidir. Bu nedenle herkesin yumurta, süt, peynir suyu ve et tüketimine dikkat etmesi gerekir.

Vitamin Takviyesi Almak Gerekli midir?

Vitamin takviyesi kullanma konusunda insanların kafaları hep karışıktır. Bu biraz da bilgi eksikliğine dayanan bir durum olduğundan dolayı bazıları zararlı olduğunu düşünerek kullanmak istemezler. Oysaki vücuda enerji veren vitaminlerin büyük bir bölümünün dışarıdan alınması gerekir. En doğru vitamin alımı besinlerdir, ancak maalesef dengesiz beslenme, yetersiz beslenme ve hızlı yaşam ister istemez insanların düzenli beslenmelerinin önüne geçiyor. Bu da takviye edici gıda kullanımını gerekli kılar. 

Uzmanlara göre, günümüzde insanlarda vitamin eksikliği ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Kişinin günlük yaşamını önemli derece de etkileyen ve düşüren vitamin eksikliği aynı zamanda birtakım hastalıklara da davetiye çıkarır.

Vitamin ve takviye edici gıda ürünlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: enerji veren vitaminler hangileri, vitamin takviyesi kullanma, takviye edici gıdalar, multivitamin, c vitamini, b12 vitamini
Aralık 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR