Evde Tırnak Bakımı Hakkında İpuçları

Evde Tırnak Bakımı Hakkında İpuçları

Tırnak bakımı özellikle kış aylarında ellerimiz kuruduğunda özen göstermemiz gereken bir bakımdır. Tırnaklarımızı her daim güzel ve sağlıklı bir görünüme kavuşturmak için bakım yaparken kimi zaman bir güzellik merkezine ya da kuaföre gidemeyebilir ya da gitmemeyi tercih edebiliriz.

Evde tırnak bakımı bu gibi durumlarda başarılı bir şekilde uygulamak istediğimiz bir bakımdır. Bununla beraber doğru ve güzel bir şekilde yapmak için dikkat etmemiz gereken noktalar mevcuttur. Evde tırnak bakımı hakkında ipuçları almak için sizin için hazırladığımız yazımızı okuyabilirsiniz.

Tırnak Bakımından Önce

Evde tırnak bakımı yaparken öncellikle ellerinizin temiz olduğundan emin olup tırnak eti ve tırnaklarınızı yumuşatmanız gerekmektedir. Bunun için içine biraz limon sıktığınız ılık suya ellerinizi daldırabilirsiniz. Piyasa da aynı zamanda değişik türlerde tırnak yumuşatıcıları da mevcuttur.

Ellerinize bakım uygulamaya başlamadan önce kendi hazırladığınız doğal karışımlarla peeling yapmak da güzel bir fikirdir ve ölü deriden arınmanıza yardımcı olur.

Evde Tırnak Bakımında Yapılması Gerekenler

Ellerinizi yumuşattıktan sonra tırnak etlerinizi uygun et pensi ve manikür aletleriyle temizleyip tırnaklarınızı tırnak makası ve törpü ile şekillendirmelisiniz. Özellikle tırnak etlerini temizlerken et pensi ile tırnak etlerinizi hafifçe kaldırabilir ve kesebilirsiniz. Bu adımda özellikle kullandığınız aletlerin kişisel eşyanız olsa bile yeniden strelize edilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

Tırnaklarınızı kısalttıktan sonra tırnaklarınıza törpü ile düz, kare ya da yuvarlak şekil verebilirsiniz. Tırnak etlerinizi temizleyip tırnaklarınıza şekil verdikten sonra tırnaklarınızı dinlendirip nemlendirmelisiniz. Bunun için Kalyon Tırnak ve Tırnak Eti Bakım Yağı 11 ml ile tırnaklarınızı besleyebilirsiniz. Tırnaklarınız nemlenirken aynı zamanda bakım yağının içeriği ile güçlenerek sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır.

Tırnağınızın bütün bakım süreci sona erdiğinde yaklaşık on beş dakika kadar bekleyerek tırnağınızın dinlenmesine olanak tanıyabilirsiniz. Bütün aşamalar bittikten ve tırnaklarınız dinlendikten sonra tırnaklarınıza dilediğiniz renkte oje sürebilirsiniz.

Kalyon Oje ile tırnaklarınıza güzel renkler kazandırıp güzel ellerinizin görünümünü mükemmelleştirebilirsiniz. Dilerseniz mat dilerseniz parlak görünüm ve sayısız renk seçeneği ile bakımını sağladığınız tırnaklarınızın sağlıklı görünümüne şıklık ekleyebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: tırnak bakımı, el ve ayak bakımı, oje, manikür bakım, pedikür, bakım önerileri
Kasım 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR