Fondötenin Kalıcılığını Artıran 5 Yöntem

Fondötenin Kalıcılığını Artıran 5 Yöntem

Günlük yaşam koşuşturmacası içerisinde sabah yapılan makyaj gün içerisinde ciltten kaybolabilir. Yoğun bir hayatınız varsa makyajınızı tazelemeye fırsat bulamayabilirsiniz. Cildinizin gün boyunca kalıcı olmasını istiyorsanız ve makyaj tazeleme derdiyle uğraşmak istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken hususlar bulunuyor. Fondöten kalıcılığını artırmanın yollarını sizler için derledik.

Makyajın en önemli adımlarından biri fondötendir. Cildin pürüzsüz ve kusursuz görünmesi için kullanılan fondöten gün içerisinde silinebilir. Fondötenin gün içerisinde kalıcılığını koruması için yapılması gerekenleri sizler için bir araya getirdik.

Fondöteni Sünger Yardımıyla Uygulamak

Fondöteni elle uygulamak en sık yapılan hatalardan biridir. Fondötenin elle uygulanması eşit bir şekilde dağılmamasına neden olmaktadır. Bu durumda fondötenin kalıcılığı azalmakta ve gün içerisinde yüzümüzden silinmektedir. Bu nedenle fondöteni elle uygulamak yerine makyaj süngeri veya fırça yardımıyla uygulamak daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.

Makyaj Sabitleyici Kullanmak

Makyaj sabitleme spreyinin fondötenden önce yüze uygulanması fondötenin gün içerisinde kalıcı olmasını sağlayacaktır. Makyaj sabitleyiciyi fondöteni uygulamadan önce cilde sürmelisiniz. Ardından fondöteni uygulayabilirsiniz. Daha etkili bir sonuç elde etmek istiyorsanız fondöteni uyguladıktan sonra yüzünüze makyaj bazı sıkabilirsiniz. Makyaj bazı cildinizdeki fondötenin sabitlenmesini sağlayacaktır. Bu tekniği farklı allık ve bronzer uygularken de tercih edebilirsiniz.

Cildi Nemlendirmek

Eğer cildinizi sıkmadan önce nemlendirici kullanarak fondötenin cilde daha fazla uyum sağlaması sağlanabilmektedir. Bu nedenle fondöten ve makyaj sabitleyici sürmeden önce cildi nemlendirerek hazır hale getirmek son derece önemlidir.

Kalıcılığı Yüksek Fondöten Tercih Etmek

Nemlendirici ve makyaj sabitleyiciyi sürdükten sonra fondöteni yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra kalıcılığı yüksek fondöten kullanmak oldukça önemlidir. IMPALA Fondöten eşit ve pürüzsüz bir şekilde uygulanır. Kapatıcılığı oldukça yüksek olan IMPALA fondöten gün boyu kalıcıdır. Yağlı cilt dahil tüm cilt tipleri için uygun olan bu ürün hafif dokusuyla cildin nefes almasını sağlar.

Transparan Pudra Uygulamak

Ciltte kadifemsi bir görünüş yakalamak için transparan pudra tercih edebilirsiniz. Transparan pudra uyguladıktan sonra fondöteni üzerine sürerek etkili bir görünüm yakalayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: fondöten nedir, fondöten nasıl kullanılır, fondöten kalıcılığını arttıran yöntemler, fondöten süngeri, makyaj
Eylül 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR