Gebelik Testi (Hamilelik Testi) Nasıl Yapılır?

Gebelik Testi (Hamilelik Testi) Nasıl Yapılır?

Anne olmak isteyen her kadın gebelik ihtimalini sonuçlandırmak için farklı yöntemlere başvurur. Özellikle doktora görünmeden önce yapılan ilk iş gebelik testlerini denemektir. Hamilelik testi sayesinde önden bir değerlendirme yaparak kesin sonuç için bir uzmana görünebilirsiniz. Bu noktada hamilelik testleri gebeliğin gerçekleşip gerçekleşmediğini anlamak için uygulanan en etkili yöntemlerden biridir. Ev ortamında hamilelik testi yapmanızı sağlayan yardımcı ürünler idrar ile test yapmanıza imkan sağlar. Gebelik testinde anne adayının kanında hCG hormonu aranır. Kadında hCG hormonu tespit edilmesi kadının hamile olduğu anlamını taşır.

İki çeşit gebelik testi bulunduğu için farklı şekillerde hamileliği doğrulamak mümkündür. Bunlardan biri kandan diğeri ise idrardan alınan numune ile yapılan testlerdir. Kan ile yapılan gebelik testlerinde kişinin damar yolundan alınan kan kullanılır. Kanda gebelik testinde de iki çeşit yöntem vardır. Birinde hCG hormonunun kesin değerini gösterirken, birinde kanda gebeliğin olup olmadığına bakılır. İdrar yoluyla yapılan gebelik testini ev ortamında da yapmak mümkündür.

Test çubuğu kullanılarak idrarın içine daldırılır ve laboratuvar ortamında ya da test kiti ile sonuca ulaşılabilir. Ev ortamında yapılan gebelik testine numuneyi koyduktan sonra çubukta iki çizginin çıkması hamile olduğunuz anlamına gelmektedir. En net sonuçlar için hastane ortamında kan testi ve doktor muayenesi gibi adımları uygulayabilirsiniz.

Predictor Early Erken Gebelik Testi 2'li

Hamilelik beklentisi içerisinde olan kadınlar için bu süreci yöneten gebelik testleri büyük bir yardımcı olarak değerlendirilebilir. Ev ortamında gebelik testi yapmanızı sağlayan Early ile hamile kadınlar idrar kullanarak bu sonucu teyit edebilir. Predictor Early Erken Gebelik Testi 2'li ürün sayesinde ilk testinizi ev ortamında yapabilir ve ardından hekim kontrolüne gidebilirsiniz. Predictor Early ile erken gebelik için ilk testi yapabilirsiniz. Predictor Early Erken Gebelik Testi 2'li en basit ifade ile bir hamilelik hormonu olan insan Koryonik Gonadotropin (hCG) miktarını ölçmek üzerine çalışma sağlar.

Gerekenden erken bir şekilde Predictor Early hamilelik testini uygulamanız halinde hamile olsanız da yeterli miktarda hCG'ye sahip olmayabilirsiniz. Bu durumda yaptığınız hamilelik testi negatif sonuç verebilir. Predictor Early ile doğru sonuca ulaşmak için beklenen adet gününüze yakın bir zamanı tercih edebilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: gebelik testi nasıl yapılır, hamilelik testi nasıl yapılır, erken gebelik, anne ve bebek, hamilelik
Kasım 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR