Gebelikte Ne kadar Kilo Alınmalı?

Gebelikte Ne kadar Kilo Alınmalı

Gebelik döneminin anne açısından hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak bir dizi değişimin gerçekleştiği dönemdir. Bu süre uzun ve güç olduğundan dolayı da annenin bu zaman içerisinde kendisi için çok dikkatli bir şekilde hareket etmesi gerekir. Burada kendisine bakıyor olması aynı zamanda bebeğin sağlığı içinde önemli olacağından annenin bu bilinçle hareket etmesi gerekir. Gebelik döneminde hamile bir bayanın 9–12 kilo kadar alması normaldir ve uzmanlar bu yönde görüş bildirmişlerdir. Ancak bu kilo alımı her anne için farklılık gösterecektir.

Milkway Milkplus Emziren Anne İçeceği, eğer ki gebeliğiniz öncesinde de kilonuz 6–8 kadar fazlalık gösteriyorsa bu durumda sizin çok fazla kilo alanız demek gebelik dönemi içerisinde de bir takım komplikasyonların gelişmesine neden olabilecektir.

Özellikle gebelik döneminde alınan kiloların kalıcı olmaması büyük önem arz eder.  Gebelik dönemi öncesinde siz zayıf biriyseniz o zaman normal standartların üzerinde de kilo alabilirsiniz bu da 15–17 arasında değişebilir. Gebelik sırasında normal bir şekilde kilo alınması isteniyorsa o zaman mutlaka beslenmeye dikkat etmek gerekir. Yukarıda belirtmiş olduğumuzun dışında alınan kilolar hem annenin sağlığını hem de bebeğin sağlığını riske atması demek olacaktır. 

Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı?

Gebelik döneminde bir anne adayının ne kadar kilo alması gerektiğini doktoru kendisine zaten aktaracaktır. Bu nedenle de anne adayı kendisine uygun bir şekilde beslenme planı hazırlayabilir. Eğer ki normal standartlarda bir kilo alımıyla gebe kalırsanız o zaman süreç daha sağlıklı bir şekilde ilerleyecektir.

Gebeliğiniz planlı olacak ve sizin fazla kilolarınız varsa bu durumda yapmanız gereken şey gebe kalmadan önce aşırı kilolarınızdan kurtulmak olmalıdır. Bunun içinde bir diyetisyenden yardım istenebilir.

Gebelik Dönemi

Gebelik döneminde yapabileceklerin sayısı çok fazladır. Gebelik öncesinde planlama yaparken mutlaka her şeyin eksiksiz olmasını zorunlu kılar. Kısacası buna dikkat etmesi gerekir. Gebelik günlük yaşam konforunu olabildiğinde etkileyen ve insana keşke denilebilecek bir süreçtir. Gebelik süreciniz boyunca ne kadar sağlıklı ve düzenli hareket edebilirseniz o kadar rahat edersiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: gebelikte ne kadar kilo alınmalı, anne içeciği, gebelikte kilo alımı, gebelikte kaç kilo alınmalı, hamilelikte kaç kilo alınmalı
Temmuz 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR