Geleneksel ve Lipozomal C Vitamini Arasındaki Farklar

Geleneksel ve Lipozomal C Vitamini Arasındaki Farklar

Lipozomal, vitaminlerin vücut hücrelerine yağ kabarcıklarıyla korunarak girmesine imkan sağlayan etkili bir üründür. Vücutta herhangi bir zararlı etkisi bulunmayan bu ürün bağışıklığın güçlendirilmesini sağlayarak viral enfeksiyonlara karşı koruyucu bir etki oluşturur.

C vitaminleri özellikle Covid-19 ile uğraştığımız şu günlerde daha fazla önem taşıyor. Çünkü korona ile mücadele eden en önemli vitaminlerdir. Ancak merak edilen soru bu vitaminleri nasıl tüketmemiz gerektiği. Yani geleneksel olan yollarla mı almamız gerekiyor, yoksa takviye edici gıdalar ile mi?

C Vitaminin Yüksek Olması

C vitaminin yüksek olması demek kanda ya da vücutta C vitamininin fazla olacağı anlamına gelmez. Çünkü bağırsaklar tarafından emilmeyen C vitamini idrarla ve dışkıyla birlikte vücuttan uzaklaştırılır.

C vitamininin çok fazla alınmış olması sindirim sorunlarına neden olabileceğinden, ishal gibi bir durum ortaya çıkar. Kısacası bağırsaklar vücuttaki C vitamini dengesini koruyarak bu vitaminin etkinliğini kısıtlar.

Lipozomal C Vitamininin Avantajları

C Vitamini geleneksel yöntemin dışında jel halinde dil altından alındığında kana hızlı geçiş yaptığından dolayı etkisini hemen gösterir. Ancak geleneksel C vitamininde doz arttıkça emilimde azalmış olur. Yani dil altından alınan lipozomal C vitamini doğrudan kana geçtiğinden dolayı etkinliğini kaybetmez.

Takviye edici gıdaların en önemli özelliği vücudun doğrudan alamadığı vitaminlerin alınabilmesine imkan sağlamasıdır. Bazen tablet, bazen toz bazen de jel formunda olan bu ürünler sayesinde vücudun kendi üretmediği ya da dışarıdan doğrudan alınamayan vitaminlerin dengeli bir şekilde alınması sağlanmış olur.

Lipozomol C vitaminin sağladığı avantajlar yukarıda belirttiğimiz kadar sınırlı değildir. Bunun dışında içeriğinde herhangi bir renklendirici ve koruyucu madde olmadığından dolayı vücuda zarar vermez. 11 yaş ve üzerindeki bireylerin kullanımı için uygun olan Venatura Lipozomal Vitamin C Takviye Edici Gıda 150 ml içeriğinde yonize Su, Fosfolipitler (Fosfotidilkolin, Fosfotidilinositol, Fosfotidiletanolamin), Emülgatör (Eritritol), L-askorbik asit, Kır İğdesi Ekstresi, Sodyum L-askorbat, Aroma Verici (Portakal Aroması), Koruyucu (Potasyum Sorbat), Stevya (Stevia rebaudiana) bulunmaktadır.

 Takviye edici ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: geleneksel ve lipozomal c vitamini arasındaki farklar, c vitamini, vitaminler, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ocak 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR