Gıda Takviyeleri Ne Zaman ve Nasıl Tüketilmeli?

Gıda Takviyeleri Ne Zaman ve Nasıl Tüketilmeli

Gıda takviyesi kullanmayı düşünüyor ve hangi takviyenin ne zaman nasıl alınması gerektiğini merak ediyorsanız makalemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. Gıda takviyeleri bazı insanların günlük yaşamlarının önemli bir parçasıdır, fakat mutlaka dikkatli kullanılması gerekir.

Gıda takviyesi kullananların iki konuya önem vermesi gerekir. Bunlar zamanlama ve ürün kalitesidir.

Ürünün kalitesinden söz ederken güvenilir olduğundan emin olmakta fayda vardır. İnternette pek çok sitede gıda takviyesi adı altında içeriğinde ne olduğu belli olmayan ürünlerin satışı yapılmaktadır. Bu tip internet sitelerinden uzak durmalı ve hangi ürünü kullanmanız gerektiğin iyi bilmeniz gerekir.

Takviye edici gıdalar kullanılırken bazılarının bir arada kullanılması sakıncalıdır. Bunun için bilmeden kullanmamalı ve gerekiyorsa doktor kontrolünde olması gerekir.

Gıda takviyeleri tüketiminde günü üçe bölmek gerekir. Sabah öğlen sonra ve akşam! Hangi takviye edici gıdanın ne zaman alınması gerektiğini ise aşağıdaki gibi belirtebiliriz.

Sabah Takviyeleri

Sabah kullanılması gereken takviyeler yağlı besinlerle alınabilir. C vitamini hem sabah hem de öğleden sonra iki doz şeklinde alınabilir. Eğer emilimi artırmak için demir kullanılıyorsa o da C vitamini ile sabahları kullanılabilir. E vitaminleri yağda eriyen vitaminlerdendir. Sabahlar bol yağlı besinlerle alınması tercih edilebilir. B vitaminleri gün içinde enerji düzeyini artırmış olduğundan dolayı sabah alındığında gün boyunca yüksek enerjiye sahip olmanızı sağlayacaktır.

B12 ve C vitamini birlikte kullanılır mı?

Kullandığınız B vitaminin içeriğinde B12 varsa ve siz aynı zamanda C vitamini kullanıyorsanız bu durumda iki takviye edici ürün arasındaki süre 2 saat olması gerekir. Bu şekilde tüketilmezse C vitamini B12 vitaminin emilimini olumsuz yönde etkileyecektir. Dinamis Multi-VM 30 Tablet içeriğinde bulunan vitaminlerle birlikte vücudun ihtiyaç duyduğu takviyeyi sağlayacaktır. Ürünü internet sitemize girerek sipariş verip satın alabilirsiniz.

Demir Kullanımı

Demir vitamini sabah aç karnına tüketilmesi gerekir. Ancak mide bulandırıyorsa bu durumda sabah yemekle birlikte alınabilir. Demir vitamini kullanırken dikkat edilmesi gereken nokta ise kalsiyum takviyesi ile birlikte alınmaması gerektiğidir.

Vitaminlerin günlük yaşam içinde insan vücuduna desteği büyüktür. Bu nedenle doktor kontrolünde ya da kendinizi iyi hissettirecek takviye ürünlere başvurabilirsiniz.

Takviye edici gıda çeşitlerine https://www.dermoailem.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Etiketler: takviye edici gıdalar, b12 vitamini, c vitamini, demir kullanımı
Haziran 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR