Gıda Takviyesinin Faydaları Nelerdir?

Gıda Takviyesinin Faydaları Nelerdir

Tüketilen besin maddeleri vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri karşılamadığında bunların dışarıdan alınmasına imkan sağlayan ürünlere gıda takviyesi denilir. Günümüzde yeme içme alışkanlıklarındaki değişim, organik olarak üretilmesi gereken meyve ve sebzelerin erken olgunlaştırma adına çeşitli kimyasallara maruz kalıyor olması, vücudun ihtiyaç duyduğu bu mineral ve vitaminlerden gerekli düzeyde alınamamasına neden oluyor. Dolayısıyla vücutta oluşan bu enerji açığı ancak gıda takviyeleri sayesinde kapatılabiliyor.

Gıda takviyeleri içeriğindeki doğal besinler sayesinde vitamin ve mineral ihtiyacını yeterli oranda karşıladığı gibi aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Elbette burada önemli olan bu takviyelerin seçiminde dikkatli olmak gerekliliğidir. Çünkü piyasada gerçek olmayan gıda takviyeleri de mevcuttur. Tisuspan bitkisel şurup 4–10 yaş gurubu arasındaki çocuklarda ve yetişkinlerde sabah, öğle ve akşam 10 ml şeklinde toplamda 30 ml kullanılarak vücudun ihtiyaç duyduğu bu açığı kapatıyor. Beslenmenin yerine geçmeyen bu ürün ek gıda şeklinde kullanılması gerekiyor. Günlük belirlenmiş olan doz miktarını aşılmadığı sürece bağışıklık sistemini önemli ölçüde güçlendiriyor.

Gıda takviyesinin en önemli etkilerinden biri de günlük alınan gıdalardaki toksinlerin vücuttan atılmasına imkan sağlıyor olması. Özellikle de antioksidan özelliğe sahip olan bu ürünler gün içerisinde stres, çevresel faktörler ve kötü beslenmeye bağlı olarak vücuda giren zararlı toksinlerin atılması konusunda etkili.

Gıda Takviyelerinin Bilinçsiz Kullanımı

Gıda takviyelerinin faydası kadar bilinçsiz bir şekilde kullanımı sonrasında vücuda olumsuz etkileri de olabiliyor. Özellikle vücudun ihtiyacı olmayan yanlış takviyelerin kullanımı beraberinde kötü sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Bu durumun önüne geçebilmek için öncelik dengeli, düzenli ve sağlıklı beslenme olmalıdır.

Vücudun ihtiyaç duyacağı gıda takviyeleri seçimi doktor kontrolünde yapıldığında, doktor gerekli olan takviyeleri belirleyerek hangi takviyeye ihtiyacınız olduğu konusunda uyaracaktır. Buna göre bir kullanım en sağlıklı yöntemdir. Her ürün üzerinde ne kadar süreyle ve miktarda kullanılması gerektiği açık bir şekilde belirtilmiştir, sağlığınızı riske atmamak için önerilere mutlaka dikkat edilmesi gerekir.

Vücudunuzun ihtiyacı olan gıda takviyesi ürünlerine www.dermoailem.com sitemizden sipariş verebilirsiniz.
Etiketler: gıda takviyesi, gıda takviyesi faydaları, gıda takviyesi kullanımı, bitkisel şuruplar, gıda takviyeleri
Nisan 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR