Ginkgo Biloba Nedir? Ginkgo Biloba Faydaları

Ginkgo Biloba Nedir - Ginkgo Biloba Faydaları

Türkiye’de “mabet ağacı” olarak tanınan Ginkgo biloba, popüler bitkisel ilaçlar arasında yer alır. Ginkgo bilobanın sağlık açısından pek çok yararı bulunur. Ginkgo biloba başta Alzheimer olmak üzere, birçok zihinsel ve fiziksel rahatsızlığa iyi gelen bir bitkidir.

Ginkgo Biloba Nedir?

Ginkgo biloba, yaşayan en eski ağaç türlerinden biridir. Ginkgo biloba çok çeşitli kullanımlar için binlerce yıldır yetiştirilen bitkisel bir takviyedir. Günümüzde varlığını sürdüren ve yakın türü bulunmayan, Çin kökenli bir ağaç türüdür. Yelpaze şeklinde yaprakları bulunan bu ağaç türü neredeyse 1000 yıl kadar yaşayabilir.

Ginkgo Biloba Faydaları

Ginkgo biloba, konsantrasyonları artırır. Ginkgo bilobanın beyin fonksiyonları ile ilgili faydaları olmasının nedeni anti-enflamatuvar ve antioksidan etkisinin olmasıdır. Ginkgo biloba kan dolaşımını iyileştirici özelliktedir. Alzheimer hastalığını yavaşlatmak ve beyindeki rahatsızlıklara müdahale etmek için antioksidan görevi görür. Bilişsel performansı artırır, hafızayı güçlendirir.

Kaygı ve depresyonu azaltıcı etkiye sahiptir. Araştırmalar, ginkgo bilobanın vücudun stresle başa çıkmasını sağlayan faydası bulunduğunu ortaya koymaktadır.

Ginkgo biloba kan dolaşımını iyileştirir. Bu nedenle, göz ve görme sağlığını korur. Düzenli ginkgo biloba kullanımı göz tansiyonu tedavisi ve görme bozukluklarında etkilidir.

Dikkat eksikliğini azaltır. Ginkgo biloba ile tedavilerde düzenli kullanım neticesinde hiperaktivite ve dikkat eksikliği üzerinde olumlu etkiye sahiptir. Konsantrasyonu artırıcı etkiye sahiptir.

Ginkgo biloba ekstresi, bitkinin kurutulmuş yeşil yapraklarından toplanmaktadır. Sıvı ekstreler, kapsüller ve tabletler halinde satılabilir. Farklı nedenlerden dolayı ginkgo biloba takviyesine ihtiyaç duyulur. Ginkgo bilobanın tedavi edici özellikleri nedeniyle düzenli olarak kullanımı sağlık açısından faydalıdır.

Astım belirtilerinin azaltılmasında etkilidir. Enfeksiyonu engelleyen antioksidan özelliği ile sinir sistemi üzerinde yararlıdır. Bu nedenle astım problemlerinin azalmasına yardımcı olur.

Hemoroid kanamalarını azaltır. Hemoroid problemlerinde ağrı riskini azaltan ve enfeksiyonu engelleyen özelliktedir.

Ocean Ginkgo Biloba 30 kapsül, her biri 120 mg ginkgo biloba yaprak ekstresi bulunduran gıda takviyesidir. Vegan ve vejetaryen kullanıma uygun ginkgo biloba içeriğindeki antioksidanlar ve flavonoidler ile birçok hastalık riskinin azaltılmasına yardımcı olur. Orzax gıda takviyeleri günlük yaşamınızı kolaylaştırır, enerjik bir gün geçirmenize yardımcı olur.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: mabet ağacı, ginkgo biloba, orzax, ginkgo biloba nedir
Mart 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR