Ginseng Nasıl Kullanılır? Nasıl Tüketilir?

Ginseng Nasıl Kullanılır? Nasıl Tüketilir?

Ginseng olarak bilinen bu bitki doğu tıbbında yüzlerce yıldır tedavi için kullanılan aynı zamanda da son dönemlerde batı tıbbında da takviye edici gıdalar olarak sıklıkla kullanılan şifalı bir bitki olmaktadır. Çünkü, doğu tıbbında sağladığı bilgiler literatür anlamında ciddi bir kaynak oluşturmakta ve batı tıbbı da bu noktada bu bilgileri yeni teknolojiler ile entegre etmektedir.

Çin tıbbının köklü geçmişinde kendine yer edinen ginseng bitkisinin Amerika, Asya ve Sibirya’da yetişen birbirinden farklı türleri de bulunmaktadır.  Ancak en sık tercih edilen çeşidi Amerika ve Asya Ginsengleridir. Bu iki türünde kendi içlerinde yararları ve zararları bulunabilmektedir. Çünkü her iki türünde aktif maddeleri yoğunlukları ve vücuda etkileri bakımından farklı sebeplerle tercih edilebilmektedir. Kurutulan ginseng kökleri insan vücuduna benzer bir özellik göstermesi bakımından halk arasında adam kökü bitkisi adını da duymak mümkün olmaktadır.

Ginsengin Faydaları Nelerdir?

Ginsengin pek çok faydası bulunmaktadır. Bu nedenle sizler için bu faydaların birkaçını derledik.

Ginseng, fiziksel zindelik sağlamakta, stresi azaltmakta, içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücutta biriken toksin maddelerin ve ödemlerin atılmasına yardımcı olmaktadır.

Bunun yanı sıra ginseng bağışıklık sistemini güçlendiren antioksidanlar içermekte, kan basıncının düzenlenmesinde etkili olmakta, kan şekerinin ideal oranlarda kalmasında aktif rol olmaktadır. Ginseng beyin fonksiyonlarını geliştirmekte, konsantrasyonu arttırmakta ve hafızayı güçlendirmektedir.

Ayrıca, beyin sağlığı için iyi olması bakımından Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilmekte, cinsel performansı arttırmaktadır. Erkeklerde iktidarsızlık problemlerinde tedavi amacıyla kullanılabilmekte, sperm sayısının artması noktasında ekili olmaktadır. Aynı zamanda da kadınlarda adet dönemindeki ağrılarının azalmasında menopoz dönemindeki sıkıntıların giderilmesi açısından yardımcı olmaktadır. Üstelik bu faydaların neredeyse her biri çeşitli araştırmalar ile kanıtlanmıştır.

Ginseng Nasıl Kullanılır?

Ginseng bitkisinin pek çok kullanım şekli vardır. Bunlardan biri de Zade Vital Panax Ginseng Ekstresi ve Prebiyotik gibi takviye edici gıdaların üretimindedir. Bunun dışında ise çay olarak ya da toz olarak da tüketildiğiyle karşılaşılması da mümkün olmaktadır. Kişinin görmek istediği faydaya göre çay, toz ya da takviye edici gıda olarak kullanmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Ancak, fazla tüketildiğinde bazı yan etkilerinin oluşmasına neden olabileceği için doktor kontrolünde kullanılması tavsiye edilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: ginseng nedir, ginseng nasıl kullanılır, ginseng nasıl tüketilir, ginsengin faydaları nelerdir, takviye edici gıdalar
Eylül 10, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR