Ginsengin Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir?

Ginsengin Faydaları Nelerdir, Nasıl Tüketilir

Ginseng, kalın bir gövdeye sahip dalları, kolları insan vücuduna benzeyen zengin içeriğe sahip bir bitki türüdür. Bitkinin en değerli bölümü kökleridir. Bu nedenle bitkinin kökleri kullanılarak takviye edici gıdalar üretilir.

Ginsengin köklerinde ve gövdesinde toplamda 36 farklı bileşen bulunmaktadır. Bunun için bitkinin özlerinden elde edilen bileşenler yalnızca takviye edici gıda değil aynı zamanda ilaç ve kozmetik ürünlerde de kullanılmaktadır.

Her dalının insan vücuduna faydası olan ginsengin faydaları aşağıdaki gibi sayılabilir.

Ginsengin Faydaları Nelerdir?

Ginsengin faydaları saymakla bitmez ancak özellikle fiziksel ve zihinsel kapasite üzerinde önemli bir etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. Tüketildiğinde insanın yorgunluğunu ve üzerindeki stresi azaltır. Bunun yanı sıra yaşlanmaya karşı vücudun direncini artırırken aşağıdaki konularda da oldukça etkilidir.

  • Bağışıklık sistemin güçlenmesini sağlayarak kışın hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir.
  • Vücuttaki enerji miktarını artırır.
  • Cildi besler ve cildin daha iyi görünmesine yardımcı olur.
  • İştah kesici bir özelliğe sahiptir. Orzax Panax Ginseng 60 Kapsül vegan ve vejetaryen kullanıma uygun olduğu için kilo vermeye yardımcı olur.
  • Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
  • Stresi azaltır.
  • İçeriğinde bulunan antioksidanlar, vitamin ve mineraller kozmetik sektöründe bazı ürünlerde kullanılmasına imkan sağlamıştır.

Kozmetik Sektöründeki Kullanımı

Ginseng kozmetik sektöründe su şeklinde kullanılmaktadır. Serum, krem ve esans formülleri olan ürünler sayesinde yaşlanma karşıtı etkisinden istifade edilir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz takviye edici gıdalar konusunda da cildi besleyerek sağlıklı görünmesine imkan sağlar.

Ginseng Nasıl Kullanılır?

Ginseng bitkisinin faydaları o kadar çoktur ki bu onu hem bitki hem de hap şeklindeki formlarda tüketmeyi sağlayabilir. Doğru zamanlarda doğru dozun kullanılması halinde istenilen sonuca hızlıca ulaşılabilir.

Ginseng Ne Kadar Kullanılmalı?

Ginseng günlük ne kadar kullanılması gerektiği hususunda tercih edilen ürüne göre değişiklik gösterir. Buna göre satın alınan ürünün kullanma kılavuzunun okunması ya da satıcıdan doğrudan bilgi alınması doğru kullanım açısından faydalı olacaktır.

Ginseng, Uzak Doğu ülkelerine özgü olarak biliniyor olsa da ilk olarak Kuzey Amerika yerlileri tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Geleneksel tıptan kozmetik sektörüne kadar geniş bir kullanım yelpazesi vardır.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz
Etiketler: ginseng, ginseng faydaları, ginseng kullanımı, ginseng nedir, ginseng ne işe yarar
Ağustos 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR