Glukozamin Kondroitin Nedir? Nasıl Kullanılır?
Glukozamin adı verilen bu madde temelde kimyasal bir amino şeker olarak sınıflandırılan ve vücutta doğal olarak oluşan bir bileşik olmaktadır. Vücudunuzdaki farklı fonksiyonel moleküller için bir yapı taşı görevi üstlenmektedir. Fakat hepsinden önce, eklemlerinizdeki kıkırdak gelişimi ve bakımı için oldukça gerekli bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır. Yetersiz kaldığı zamanlarda NBL Glukozamin Kondroitin Ultra gibi takviyelere başvurmak gerekmektedir.
Glukozamini vücudun ürettiği gibi ayrıca kabuklu deniz hayvanlarının kabuklarında, hayvan kemiklerinde ve mantarlarda da bulmak mümkün olmaktadır. Tamamlayıcı glukozamin takviyeleri genellikle bu doğal kaynaklardan elde edilmektedir.
Glukozamin sıklıkla osteoartrit gibi eklem bozukluklarını tedavisine yardımcı takviye olarak tercih edilmektedir. Oral olarak da alınabilecek olan bu madde bir krem içinde topikal olarak uygulanabilmektedir.
Glukozamin Hangi Besinlerde Bulunmaktadır?
Gıdalardan glukozamin sülfat almanız mümkün olmamaktadır. Bunun için takviye edici gıdalar almanız gerekmektedir. Ancak genel olarak glukozamin insan vücudunda bulunan doğal bir kimyasal olduğu için ve ıstakoz, karides, yengeç, midye gibi kabuklu deniz hayvanlarının kabuklarında da bulunmaktadır.
Glukozamin Nasıl Kullanılır?
Glukozaminin Osteoartrit (kireçlenme) için kullanılan birçok şekli olmaktadır. Bunları sizler için kısaca derledik.
Ağız Yoluyla
Glukozamin günde bir kez 1500 mg ya da günde üç kez 500 mg olacak şekilde tek başına tüketmek mümkün olmaktadır. Bunun için Orzax Ocean Glukozamin Kompleks gibi takviyeler alınabilmektedir. Ayrıca 6 hafta süresince günde iki kere 500 mg zerdeçal kökü ekstresi ya da günde iki kez 750 mg glukozamin sülfat tüketilebilmektedir.
Cilde Uygulama
8 hafta boyunca cilde 30 mg/gram glukozamin sülfat içeren bir krem uygulanabilmektedir.
Enjekte Olarak
6 hafta boyunca haftada iki kez 400 mg glukozamin sülfat kaslara enjekte edilebilmektedir. Ancak, tüm bu kullanım şekilleri doktor tavsiyesi ve kontrolü ile gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde sorunlara neden olabilmektedir.
Glukozamin Yan Etkileri Nelerdir?
Glukozamin takviyeleri çoğu insan için güvenli bir yöntem olmaktadır. Ancak her konuda olduğu gibi bu takviyenin de riskli olabileceği dönemler olabilmektedir. Bunlar kısaca, mide bulantısı, kusma, ishal, göğüste ağrılı yanma hissi ve karın ağrısı şeklinde olabilmektedir.
Etiketler: glukoz, glukozamin kondoitin nedir, glukozamin nasıl kullanılır, glukozamin yan etkileri nelerdir, takviye edici gıdalar, sağlıklı yaşam
Mayıs 24, 2021
Listeye dön