Glukozamin Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Glukozamin Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Glukozamin, insan vücudunda doğal olarak yer alan ve vücutta doğal olarak sınıflandırılan bir bileşiktir. Vücutta farklı fonksiyonel moleküller için yapıtaşı görevi gören glukozamin, eklemlerdeki kıkırdak gelişimi ve bakımı açısından oldukça gereklidir. Bağırsak sağlığından eklem ağrılarına glukozamin pek çok faydalar sunar.

Glukozamin Nedir?

Glukozamin, iyi bir eklem iltihabı takviyesi olarak karşımıza çıkar. Eklemlerin birbirine çarpmasını ve sürtünmesini engelleyen jelsi koruyucu kıkırdak tabakalarında yer alır. Besinlerde doğal şekilde bulunmayan glukozamin besin takviyesi olarak alınmaktadır. Glukozamin eklem sağlığı için günlük olarak kullanılan popüler bir gıda takviyesidir.

Glukozamin şeker ve proteinlerin zincirlerinden oluşan ve eklemlerin kıkırdağında yer alan bir tür bileşiktir. Kemik, kas ve eklem ağrılarını azaltan glukozamin eklemler arasında kayganlık sağlayan özelliğiyle rahat hareket etmeye yardımcı olur.

Glukozamin Nerelerde Bulunur?

Glukozamin hayvan kemiklerinde, mantarlarda ve deniz hayvanlarının kabuklarında yer alır. Glukozamin takviyeleri genel olarak doğal kaynaklardan elde edilen gıda takviyeleridir. Glukozamin genellikle osteoartrit gibi eklem bozukluklarının tedavisine destek olarak kullanılır.

Glukozaminin Faydaları Nelerdir?

Güçlü bir anti-inflamatuvar bir bileşen olarak glukozamin, anti aging yani yaşlanma karşıtı özelliklere de sahiptir. Eklem iltihabı problemi yaşıyorsanız piyasadaki en iyi doğal takviyelerden biridir. Yaşa bağlı olarak değişen eklem ve kemik ağrılarının tedavisinde tercih edilmektedir. Eklem ağrılarının geçmesini sağlayan glukozamin, kemik ağrılarını hafifletmede etkilidir.

Glukozamin, eklem ağrılarının meydana gelmesini önler. Kıkırdak dokusunu yenileyen glukozamin, bu dokunun yeniden üretilmesine destek verir. Eklemleri koruyan ve kuvvetlendiren glukozamin, vücutta belirli oranda üretilir. Ancak üretilen bu miktar yeterli gelmeyeceği için glukozamin takviyesi almak gerekir.

Glukozamin kas ve iskelet yapısı, kıkırdak sistemi ile ilgili sorun yaşayan kişilerin problemlerini gidermeye destek olur.

Sağlıklı bireylerde sindirim ve bağırsak sağlığını da iyileştirmeye katkı sağlar.

Glukozamin Takviyesini Kimler Kullanabilir?

Glukozamin hapını romatizma ve eklem ağrıları yaşayan kişiler tarafından kullanılabilen gıda takviyeleridir. Sağlık sorunu bulunmayan ve kas-iskelet yapısını korumak isteyen kişiler de glukozamin hapı kullanabilir. Pek çok sporcu eklem ağrılarını hafifletmek için glukozamin hapı kullanır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: glukozamin nedir, glukozamin ne işe yarar, glukozamin nasıl kullanılır, besin takviyeleri, takviye edici gıdalar
Ekim 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR