Göz Altı Torbalarını Gidermek İçin 4 Öneri

Göz Altı Torbalarını Gidermek İçin 4 Öneri

Yüzünüzde en çok dikkat çeken bölgelerin başında gözler yer alır. Özellikle göz altındaki damarlı yapı ve koyu renkli halkalar herkesin ortadan kaldırmayı istediği bir görüntüdür. Pek çok farklı nedenden dolayı göz altı torbaları oluşabilir ve yüzünüzde hoş olmayan bir görüntü meydana gelebilir. Göz altı torbaları için profesyonel işlemler uygulamadan da pratik bir şekilde etkili çözümlere ulaşabilirsiniz. Özellikle ev ortamında ve gerekli bakım ürünlerinden yardım alarak çok daha canlı bir bakışa sahip olabilirsiniz.

İşte göz altı torbalarını gidermek için birkaç öneri;

Çay Paketlerinden Yardım Alın

Göz altı torbaları için pratik bir yöntem arıyorsanız tercihinizi hazır poşet çaylardan yana kullanabilirsiniz. Özellikle yeşil çay ve papatya çayı gibi faydasıyla bilinen türleri tercih ederek poşet çayı çok daha etkin hale getirebilirsiniz. Bunun için kullandığınız poşet çayları 20 dakika buzlukta bekleterek işe koyulabilirsiniz. Ardından donmuş çayları 15 dakika süreyle gözünüzde bekletmeniz yeterli olacaktır.

Soğuk Kompres Uygulayın

Soğuk kompres uygulaması göz altındaki damarların kısa bir süreliğine büzüşmesini sağlar. Bu sayede göz altında oluşan torbaları belli bir süreliğine ortadan kaldırabilirsiniz. Düzenli olarak soğuk kompres uygulamak göz altı torbalarının tekrar etmesini önemli ölçüde engelleyebilir.

Bol Sıvı Tüketin

Genel olarak vücudunuzda meydana gelen pek çok reaksiyonun su tüketimi ile doğrudan bir ilişkisi vardır. Suyu az tükettiğiniz zamanlarda göz altınızdaki torbaları ve koyu renkli halkaları görmeniz sürpriz değildir. Gün boyu belli bir miktarda su tüketerek cilt sağlığınızı olumlu yönde etkileyebilirsiniz.

Güneş Kremini İhmal Etmeyin

Cildinizi güneşe karşı savunmasız bırakmak kısa ve uzun vadede pek çok soruna davetiye çıkaracaktır. Düzenli olarak güneş kremi kullanmak birçok sorunun önlenmesinde etkin rol oynar. Çoğu zaman güneş kremi göz ve dudak çevresine uygulanmadan kullanılır. Güneş kreminin korumadığı göz altı zamanla çeşitli reaksiyonlar gösterebilir. Özellikle göz altı torbaları ve ciltteki renk değişimleri bunlarında başında yer alır. Göz çevresi ve cildin geri kalanında erken yaşlanma belirtilerini görmemek için düzenli olarak güneş kremi kullanılmasında fayda var.

Göz Çevresi Bakımı Kremi Kullanın

Göz çevresinde yaşlanmanın gecikmesi, canlı ve güzel bir görünüm için göz çevresi bakımına dikkat etmek gerekir. Göz çevresinin yapısının hassas olması ve nem kaybı nedeniyle sıklıkla nemlendirilmeye ihtiyaç duyar. Bunun için göz bakım kremi kullanabilirsiniz. Göz bakım kremi, göz çevresine gerekli nem desteğini sağlayarak göz çevresinin canlı gözükmesine yardımcı olur. Göz çevresindeki kırışıklıkların önüne geçer.

Sebamed Q Anti Age Yaşlanma Karşıtı Göz Altı Kremi hassas göz çevresini derinlemesine nemlendirir ve besler. Göz çevresine pürüzsüzlük kazandıran Sebamed Q Anti Age Yaşlanma Karşıtı Göz Altı Kremi göz çevresindeki ince çizgi ve kırışıklık görünümünün giderilmesini sağlar.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: göz altı torbaları nasıl geçer, göz altı torbalarını gidermek için öneriler, göz altı torbalarından nasıl korunuruz, cilt bakımı
Ekim 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR