Göz Makyajı Nasıl Temizlenir?

Göz Makyajı Nasıl Temizlenir?

Kadınlar saatler süren makyajlarını yaparken saniyeler gibi hissediyor olsa da eğlenceli olan bu durum maalesef makyajı temizlerken geçerli değildir. Çünkü günün sonuna gelindiğinde yatağa bir an önce girme isteği yüzdeki makyajın çıkarılmasını büyük bir sorun haline getiriyor. Hatta temizlesem mi yoksa bugün temizlemesem bir şey olmaz diyen pek çok bayan var.

Günümüzde gelişen teknoloji makyaj ürünleri konusunda da kendisini hissettiriyor. Örneğin akmaması için suya dayanıklı olan makyaj ürünleri var ve bu ürünlerin temizlenmesi daha zor oluyor. Özellikle suya dayanıklı olan maskara çeşitleri aceleyle temizlenmeye çalışıldığında beraberinde birkaç kirpiği de götürüyor. Oysaki kirpiklerin bir tanesi bile çok değerlidir.

Maskara sürülen kirpikler sertleşip katı bir hale gelir ve kırılır. Zamanla hassaslaşan kirpikler su değdiğinde bile kopabilir.

Peki, göz makyajı temizliğinin püf noktaları nelerdir?

Göz makyajının büyük bir bölümünü göz kapaklarını oluşturuyor, ancak gözdeki en hassas bölgede yine göz kapaklarıdır. Hassas olan bu bölgedeki makyajı ovalamadan temizlemeniz gerekir. Bu sayede kirpiklerinizde zarar görmemiş olacaktır.

Doğru Hareket Edin

Makyajı temizlerken büyük ihtimal ilk silmede çıkmayacaktır. Bunun için temizlerken göz bölgenizi kirletmemeye özen gösterin. Aynı pamuğu defalarca kullanmak ve aynı yere hamle yapmak kirin daha fazla yayılmasını sağlar.

Göz Çevresinde Yüz Temizleyici Kullanmayın

Göz bölgesi yüz derisinin en ince olan bölgesidir. Bunun için yüz temizliği söz konusu olduğunda daha fazla hassasiyet gerektirir. Klasik makyaj temizleyicileri makyajınızı silerken göz bölgenize zarar verebilir. Bu nedenle kullandığınız temizleyicilere dikkat etmeniz gerekir. Bu konuda size Avene Demaquillant Yeux Douceur 125 ml Göz Çevresi Makyaj Temizleyicisi ürününü tavsiye edebiliriz. Ürün göz bölgenizdeki hassasiyeti ön planda tutarak temizleme yapar.

Önce Göz Makyajı, Sonra Yüz!

Göz temizleyicilerinin içeriğinde yağlar olduğundan dolayı yüzünüzde kalıntılara neden olabilir ve bunlarda yağ bezelerinin oluşmasını sağlar. Gözlerinizi temizledikten sonra yüzünüzü mutlaka iyice yıkayın. Yüzünüzü yıkamadan önce nemlendirici kullanırsanız o zaman gözeneklerin tıkanmasına neden olabilirsiniz ve bu da ciltte sivilceye ve aknelere neden olabilir.

Makyaj çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: göz makyajı nasıl temizlenir, makyaj temizleyici ürünleri, cilt bakımı, cilt temizliği, makyaj temizleyici, güzellik sırları
Aralık 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR