Güçlü Bir Bağışıklık İçin Kış Aylarında Nasıl Beslenmeli?

Güçlü Bir Bağışıklık İçin Kış Aylarında Nasıl Beslenmeli?

Kışın bağışıklığın güçlenmesi hastalıklardan korunmak için önemlidir. Sağlıklı ve dengeli beslendiğinde bağışıklık sistemi güçlü bir hale getirilirken beslenme şekli konusunda aşağıda bahsedeceğimiz başlıklara dikkat edilmesinde fayda vardır. Bahsedeceğimiz besinler güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturabilmek açısından önemlidir.

Su İçmeyi Unutmayın

Yazın insanlar yeterli miktarda su tüketiyor olsa da kışın maalesef buna dikkat etmiyorlar. Oysaki sağlıklı bir vücuda sahip olmak için vücuttan atılan sıvıların tamamlanması gerekir. Bu da herkesin günde 2,5-3 litre su tüketmesini gerektirir. Özellikle sporcuların sıvı ihtiyacının daha fazla olması bu dengeye çok daha fazla önem verilmesini gerektirir.

Yoğurt Tüketimini Artırın

Yoğurt bağışıklık sisteminin yanı sıra birçok hastalığa karşı vücudun direncini artırır. İçeriğinde bulunan laktik asit sayesinde bakterilerin baskılanması sağlanırken enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olur.

Süt İçin

Bağışıklık sisteminin önemli besin öğeleri arasında vitaminlerde vardır. Vitaminler sayesinde bağışıklık sistemi dengelenmiş olur. Sütün içinde bulunan A vitamini B2, B6 ve B12 vitaminleri vücudun bu ihtiyacını karşılayacaktır. Süt özellikle çinko açısından zengindir. Günde 2 bardak içilen süt bir çocuğun A vitamini ihtiyacını karşılayacaktır. Süt tüketemeyenler YouPlus Vitamin C Çinko Propolis 20 Efervesan Tablet 3'lü Paket, C Vitamini, yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına ve bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.

Protein ve Omega-3 Tüketin

Proteinler bağışıklık sisteminin dostudur. Aşırı yağ tüketimi bağışıklık sistemini baskılar bu nedenle hayvansal yağlar yerine bitkisel yağların tüketilmesine önem verilmelidir. Özellikle balıkta bulunan yüksek miktardaki omega 3 sayesinde bağışıklık sistemi daha da güçlü bir hale gelecektir. Omega 3 yağ asitleri, meme kanseri ve akciğer kanseri riskini azaltır. Kışın haftada 2 kez balık tüketmek bu dengeyi kurabilmek açısından önemlidir.

Takviye Edici Gıdalar Tüketin

Takviye edici gıdalar vücudun ihtiyacı olan ancak doğal yollardan alınamayan ya da yeterli miktarda alınamayan vitamin ve minerallerin tüketilmesini sağlar. Farklı içeriklere sahip olan ürünlerle bağışıklık sistemi daha güçlü hale getirilebilir.

Yukarıda bahsettiğimiz besinleri tüketmeniz halinde kışın kendinizi daha enerjik ve daha güçlü hissedeceksiniz.

Bağışıklık sistemini güçlendirecek ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: güçlü bir bağışıklık için kış aylarında nasıl beslenmeli, protein takviyesi, omega 3, takviye edici gıdalar, güçlü bağışıklık için öneriler, bağışıklık sistemi
Aralık 13, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR