Güneş Alerjisi Nedir? Korunmanın Yolları Nelerdir?

Güneş Alerjisi Nedir - Korunmanın Yolları Nelerdir

Güneş alerjisi özellikle yaz aylarında en çok karşılaşılan problemlerden biridir. Güneş alerjisi, hassas ciltlerin güneş ışınlarına maruz kalmasıyla oluşan bir sorundur. Yaz aylarında rahatsız edici bir problem haline gelebilir. Güneş alerjisinin önüne geçmek için önlem almak oldukça önemlidir.

Güneş Alerjisi Nedir?

Güneş alerjisi, güneş ışınlarına maruz kalınması nedeniyle ciltte hassasiyet oluşmasına sebep olan ve reaksiyona yol açan bir rahatsızlıktır. Eğer hassas bir cildiniz ve güneşe alerjiniz varsa dışarı çıkmadan önce önlem alarak bu problemin önüne geçebilirsiniz.

Güneş alerjisi yoğun güneşe maruz kaldıktan sonra ciltte doku ve hücre hasarı meydana gelir. Güneş alerjisi belirtileri ise ciltte oluşan kaşıntı ve kızarıklıklar, ciltte meydana gelen kırmızı lekeler, ciltte içi su dolu kabarcık görülmesi, kabuklanma, çatlama ve kanama olarak sıralanabilir.

Güneş alerjisinin en çok görüldüğü bölgeler ise güneşe en çok maruz kalan bölgelerdir. Bu bölgeler boyun, eller, kollar ve bacaklardır.

Güneş Alerjisinden Korunma Yolları

Güneşin En Yoğun Saatlerine Dikkat Etmek

Güneş alerjisinden korunmanın en önemli yollarından biri, güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamaktır. Özellikle öğle saatleri güneşin dik açıyla dünyaya ulaştığı saatlerdir. Bu saatlerde dışarıda olmamaya özen göstermelisiniz. Ancak dışarı çıkmanız gerekiyorsa, şapka ve güneş koruyucu kullanmalısınız.

Güneş Kremi Kullanmak

Özellikle yaz aylarında güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş ürünleri. kullanarak cildinizi güneşe karşı koruyabilirsiniz En az SPF 30+ koruması bulunan ve UVA+UVB ışınlarına karşı cildi koruyan güneş koruyucu krem kullanmalısınız.

La Roche-Posay Anthelious Pigmentation Spf 50+ UV ışınları nedeniyle hiper pigmentasyon sorunu yaşayan ciltler için uygundur. Zenginleştirilmiş formülüyle cilde parlak bir görüntü sağlar ve cilt tonunu eşitler. Güneş ışınlarına karşı geniş spektrumlu (UVA+UVB) koruma sağlar. Suya dayanıklı yapıdadır. Hassas ve güneşe karşı toleranssız ciltler için uygundur.

Açık Renk Giysiler Tercih Etme

Güneşin yoğun olduğu günlerde siyah giysiler giymek yerine açık giysiler giymek gerekir. Siyah renk güneşi çektiği için yoğun güneş ışınına maruz kalabilirsiniz. Güneşi çekmeyen, terletmeyen giysiler kullanmak cilt sağlığınız açısından en doğrusu olacaktır.
Etiketler: güneş alerjisi, güneş alerjisi nedir, güneş alerjisinden korunma, güneş ürünleri
Nisan 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR