Güneş Koruyucu Kullanımı ile İlgili Püf Noktalar

Güneş Koruyucu Kullanımı ile İlgili Püf Noktalar

Cildin hızlı yaşlanmasının pek çok nedeni vardır. Yani tek olay genetikte bitmez. Cilt güneşe maruz kalmaktan da erken yaşlanabilir. Bunun için güneş kremi kullanmak son derece önemlidir.

Güneş koruyucuları farklı içeriklere sahip oldukları için satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Bu yazımızda bu kremleri seçerken ve uygularken nelere dikkat edilmelidir? Bu konu hakkında siz değerli takipçilerimize bilgi verelim istedik.

Güneş Işınları

Güneşten gelen ve cilde zarar verebilecek iki farklı ışın vardır. Bunlar; UVA ve UVB şeklinde tanımlanır. Bu iki ışında cilde doğrudan etki ettiğinde cilt kanserine neden olabilir. Hatta cilt yanıklarına ve cildin erken yaşlanmasına neden olan UVB ışınlarıdır.

Güneşten Korunmak İçin Nasıl Önlem Alınabilir?

  • Güneşten gelen bu zararlı ışınlardan korunmak için güneş kremi kullanmak gerekir.  Ancak sizin de kişisel olarak dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlar şu şekilde sayılabilir:
  • Güneş ışınlarının en güçlü olduğu zaman sabah 10 ile 14 arasıdır. Mümkün olduğu kadar bu süre içinde dışarıda olmamaya dikkat edin.
  • Güneşten korunmanın en doğal yolu şapka ve uzun kollu giymektir.
  • Güneş su kaybına neden olan terlemeyi de artırır. Bunun için günde en az 2,5 litre su içmeye özen göstermelisiniz.
  • Güneşe çıkmadan 30 dakika önce güneş kremi sürmelisiniz. Solante Actinica Spf 50+ Sun Care Lotion 150 ml güneşten mutlaka korunması gereken çok hassas ciltli kişiler için özel olarak geliştirilmiştir. Zararlı güneş ışınlarını (UVA/UVB) engellemek için yüksek düzeyde güneş koruyucu etki sunarken özel içeriği sayesinde güneş ışınlarının ciltte neden olduğu kalıcı hasarların oluşmasını da önler.

Güneş Koruyucu Kremler

Güneş koruyucu ürünlerin en önemli özelliği, içeriğindeki bileşenlerin güneşin zararlı etkilerine karşı cildin korunmasını sağlamaktır. Bu ürünler yüz için ayrı satılırken tüm cilt için ayrı satılabilir. Bunun için satın alacağınız ürün konusunda içeriği ve kullanımını incelemenizde fayda vardır. Güneş kremleri iki farklı yapıdadır. Bazıları güneşten gelen zararlı ışınları sünger gibi emerken bazıları ise koruyucu kalkan görevi görerek cildin yüzeyini tamamen güneşten korur.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: güneş kremi, güneş koruyucu ürünler, cilt bakımı, güneş koruyucu kremler
Temmuz 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR