Güneş Koruyucu Ne Zaman Sürülmeli?

Güneş Koruyucu Ne Zaman Sürülmeli?

Yaz aylarının etkilerinin en yoğun olduğu bu dönemlerde pek çok kişi güneşten korunmanın yollarını aramaktadır. Bu nedenle de güneş koruyucusunun ne zaman sürülmesi gerektiği bir soru işareti olmaktadır.

Güneşten koruyucu kremlerinin kullanımı konusunda birçok uzman genellikle dışarı çıkılmadan 30 dakika önce güneş koruyucusunun sürülmesi gerektiğini ifade etmektedir.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılmalı

Güneş kremi tüm açıkta kalan alanlara sürülmesi gereken bir krem olmaktadır ve hemen hemen her 2 ile 3 saat arasında bir tazelenmelidir. Güneş kremi sürülürken Solante Tele-Rubor Tinted Sun Care Lotion Kızarıklık Önleyici Renkli Güneş Losyonu gibi kaliteli ve tanınan ürünler kullanılmalıdır. Çünkü, güneşten korunabilmek için dudaklara da güneş kremi sürülmesi gerekmektedir. Dudaklar gibi hassas bir bölgeye her ürünün sürülmemesi tavsiye edilmektedir.

Ultraviyole Işınların Zararları

Güneşten korunmak ile kastedilen aslında ultraviyole ışınlardan korunmaktır. Çünkü, ultraviyole ışınları cilt sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkiye sebep olabilmektedir. Bu olumsuz etkiler kısa vadeli ve uzun vadeli olacak şekilde iki grupta incelenebilmektedir.

Kısa Sürede Meydana Gelen Etkiler

Kızarıklık, kuruluk, deri kalınlaşması, güneş yanığı, deri renginin koyulaşması gibi bazı etkiler ciltte kısa sürede meydana gelen değişimler söz konusu olmaktadır.

Uzun Soluklu Güneşe Maruz Kalma Sonucunda Meydana Gelen Etkiler

Yıllar içerisinde güneşe maruz kalındığında cilt tonu eşitsizlikleri, leke oluşumları, kılcal damar genişlemeleri gibi pek çok olumsuz durum meydana gelebilmektedir. Bu da hem yaşlanılmasına hem de deri kanseri gibi çeşitli hastalıkların görünme olasılığını yükseltmektedir.

Cildinize Uygun Güneş Kremleri Kullanın

Cilt sağlığınızın korunabilmesi için güneş kremini dışarı çıkmadan en az 30 dakika kadar önce sürmeniz önerilmektedir. Çünkü, güneş kremlerinin deri tarafından emilmesi ve bir direncin oluşması için belirli bir süreye ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle de güneş kreminin ne zaman sürülmesi gerektiği önemli olmaktadır.

Bunun yanı sıra güneş kreminizin cildinize uygun olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü güneş kremleri sık aralıklarla vücudun her yerine sürülen kremler oldukları için cildinize zarar vermeyecek maddeler içeren güneş kremlerinin kullanılması gerekmektedir. Aksi takdirde güneş kremi kullanırken cilt rahatsızlıkları yaşayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: güneş kremi, güneş koruyucu, güneş kremi nasıl kullanılır, güneş koruyucu ne zaman sürülmeli, güneş kremi önerileri, güneş koruyucu ürünleri, cilt bakımı, cilt sağlığı
Ağustos 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR