Güneş Kremi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Güneş Kremi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Güneş kremlerinin amacı, farklı bileşenlerin bir araya getirilerek güneşin zararlı olan etkilerinden korunmayı sağlamaktır.  Cilde doğrudan gelen UVA ışınları cildin kırışmasına, yaşlanmasına ve yanmasına neden olur. Bu da süreklilik halinde cilt kanserine davetiye çıkarır.

Günlük yaşam içerisinde koruma faktörü olarak bilinen SPF, güneşten gelen zararlı ışınların ne kadar koruma sağlayabileceğini gösteren bir ölçüdür. Yani bir örnek vermek gerekirse, insanın 10 dakika boyunca güneşte kalmış olması cildinin yanmaya başlayacağını gösterir. 15 koruma faktörlü olan bir güneş kremi ise güneşin altında kaldığınızda 150 dakika boyunca sizin korunmanızı sağlayacaktır. Bunun için herkesin cilt tipine ve güneşte ne kadar kalabileceği göz önünde bulundurularak güneş kremi tercih etmesi gerekir.

Yüksek koruma faktörü daha iyi koruma anlamına mı gelir?

Bu sorunun yanıtı aslında düşünüldüğünün tersidir. Yani 30 koruma faktörü kullanırken daha fazla güneşte kalacağım diyerek 60 veya 75 koruma faktörlü bir güneş kremi kullanıyor olmak istenilen sonucu ortaya çıkarmaz.

15 koruma faktörü olan bir güneş kreminin UVB ışınlarının % 93’ünü 30 koruma faktörlünün % 97’sini 50 koruma faktörlünün ise % 98’ini önlediği bilinir. Bu farklı bir ifadeyle 15 koruma faktörlü bir ürünün 1.000 fotondan 7’sini 30 koruma faktörlü bir ürünün ise 3’ünün geçmesine izin verilmiş olduğu anlamına gelecektir.

Toparlayacak olursak 75 veya 100 koruma faktörlü güneş kremleri 30 koruma faktörlü güneş kreminden daha fazla koruyor etkisi olsa da oran bakımından oldukça düşük bir fark vardır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu tüm güneş kremlerinin etki süresi 2 saattir. Bunun için hangisini kullanırsanız kullanın 2 saatten fazla kullandığınızda etki göremezsiniz.

Avene Spray Spf 50+ 200 ml, açık tenli, hassas, toleransı düşük ciltleri güneşin zararlı ışınlarına karşı maksimum düzeyde korumaya yardımcıdır. Suya karşı dayanıklıdır, uzun süreli koruma sağlar. Güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce cilde püskürtün. ​Her 2 saatte bir ve duştan sonra uygulamayı tekrarlayın.

Kimler Güneş Kremi Kullanmalıdır?  

  • Güneş kremi 6 aydan büyük olan herkes için uygundur.
  • Yalnızca sahilde olduğunuzda değil, güneşe her çıkmada kullanılmalıdır.

İhtiyacınız olan güneş ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: güneş kremi, güneş kremleri, güneş kremi alırken neye dikkat etmeliyiz, yüksek korumalı güneş kremi, avene güneş kremi
Temmuz 07, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR