Güneş Kremi Kullanmanın Püf Noktaları

Güneş Kremi Kullanmanın Püf Noktaları

Dünyada yaşamın devam etmesi için gerekli ışın kaynağı olan güneşin pek çok olumlu etkisi bulunmaktadır. Isı verme D vitamini yapımı, bazı cilt hastalıklarında tedavi edici olarak kullanılması, insan psikolojisine olumlu etkisi bunlardan sadece birkaçı olarak sıralanabilmektedir.

Ancak, son yıllarda ozon tabakasında oluşan incelme sonucu güneş ışınları yeryüzünü daha çok etkilediğini ve buna bağlı olarak güneş yanıkları, deri kanseri oluşumu, ışığa bağlı alerjik hastalıklar ve ışığa bağlı cilt yaşlanması riski arttığı gözlemlenmektedir. Bu nedenle, güneş kremi kullanımı bu açıdan çok değerli olmaktadır. Bundan kaynaklı olarak da güneş kremi kullanmanın birkaç püf noktasını sizler için derledik.

Güneş Kreminin Faktörü Çok Önemlidir

Güneşten koruyucu kremlerin faktörleri çok önemli olmaktadır ve ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olmaktadır. Bu nedenle, kullanılan güneş kreminin BioNike Defence Sun Çok Yüksek Güneş Koruyucu Losyon Spf 50 125 ml gibi yüksek koruyucu faktörlü olması gerekmektedir.

Güneş kreminin hem UVB hem de UVA açısından koruyucu olması gerekmektedir. SPF değeri Sebamed Sun Lotion Spray Spf 30 150 ml gibi 30 ve üstü olanlar koruyuculuk açısından da etkili olmaktadır.

Suya Dayanıklı Olmalıdır

Bu durum özellikle yüzme ve terleme sonrası ürünün ciltten uzaklaşmaması için gerekli olan bir nokta olmalıdır. Çünkü, özellikle denize giderken kullanılan güneş kremleri yüzme esnasında da vücutta kalmalıdır. Aksi takdirde, akmasıyla birlikte koruyuculuğu da gidecektir.

Su Bazlı Olmalıdır

Özellikle sivilce oluşumunun önüne geçebilmesi için güneş kreminin su bazlı, sivilce yapmayacak bir yapıda olması gerekmektedir.

Alerji Riski Yüksek Maddeler İçermemelidir

Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında kullanılan güneş kremleri, kullanıldıkları dönemin alerjik dönemler olmasından kaynaklı olarak daha özenli seçilmesi gerekmektedir. Çünkü, zaten alerjik bir dönemde kullanılan güneş kreminin daha fazla alerji yapmasını kimse istemeyecektir.

Güneşe Çıkmadan En Az 20 Dakika Önce Sürülmelidir

Güneş kremleri güneşe çıkılmada en az 20 dakika önce sürülmelidir ki, vücut tam olarak kremi emebilsin ve koruyucu tabakasını vücuda yayabilsin.

Açık Ten Rengine Sahip Olanlar Yüksek Faktör Kullanmalı

Özellikle açık ten rengine sahip olan kişilerin Sebamed Sun Lotion Spray Spf 30 veya BioNike Defence Sun Çok Yüksek Güneş Koruyucu Losyon Spf 50 gibi yüksek koruyucu özelliğe sahip kremleri, losyonları, spreyleri kullanmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, güneş açık ten rengine sahip olanlara daha çok zarar verebilmektedir.

BioNike Defence Güneş Koruyucu Losyon Spf 50 Güneş Losyonu veya Sebamed Sun Lotion Spray Spf 30 ile hem kendinizi hem de çocuğunuzu güneşin zararlı etkenlerinden kolaylıkla koruyabilirsiniz. Sebamed Sun Lotion Spray Spf 30 veya BioNike Defence Güneş Koruyucu Losyon Spf 50 gibi koruyucu güneş ekipmanlarına https://www.dermoailem.com adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Etiketler: güneş kremi, güneş kremi çeşitleri, güneş kremi faktörleri, koruyucu
Şubat 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR