Güneş Kreminin Son Kullanma Tarihi Var mı?

Güneş Kreminin Son Kullanma Tarihi Var mı?

Güneş ışığı aslında insanların cilt sağlığı için zararlı değildir. Aksine pek çok faydası vardır. Ancak, UVA ve UVB ışınları olarak adlandırılan bazı güneş ışınları insan cildi üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Bu etkinin kırılabilmesi, önlenebilmesi için ise güneş ürünleri kullanılmalıdır. Kullanılabilecek olan güneş ürünleri ya da La Roche Posay Anthelios Hydrating Lotion gibi güneş kremleri sayesinde ise cilt üzerindeki güneş yanıkları ve kızarıklıklar giderilebilir.

Güneş Kremi Ne Zaman Sürülür?

Güneş kremi ürünlerinin, güneşe çıkmadan önce sürülmesi oldukça önemlidir. Çünkü, güneş kremlerinin etkilerini tam gösterebilmeleri için vücut tarafından iyi bir şekilde emilmeli ve vücuda nüfuz etmiş olmaları gerekir. Çünkü ancak bu şekilde güneşin zararlı etkilerine karşı bir direnç göstermek mümkün olacaktır. Aksi takdirde krem tam olarak tene temas etmeyeceği için ve emilmeyeceği için güneşin zararlı ışınlarına karşın yeteri kadar güçlü bir direnç sergileyemez.

Güneş Kremi Bozulur mu?

Güneş kremlerinin bozulup bozulmadığı konusu oldukça merak edilen bir konudur. Ancak, her üründe olduğu gibi güneş kremlerinde de çeşitli bozulmalar ile karşılaşmak mümkündür. Çünkü, güneş kremleri de üretim süreçleri bakımından bir kozmetik ürün olarak düşünülebilir. Bu nedenle bozulabileceğinin unutulmaması gerekir. Fakat güneş kremlerinin dayanıksız olmadığının da bilinmesi önemlidir. Bir güneş kremi doğru koşullarda saklandığı ve açılmadığı sürece paket üstünde yazan son kullanma tarihine kadar kullanılabilir. Ama eğer paket açılmış ve uygun saklama koşullarında saklanmışsa 12 aya kadar dayanabilen bir yapıları vardır. 12 ayın sonunda ise güneş kreminin bozulmaya başlayacağı tahmin edilir.

Güneş Kremi Bozulduğunda Nasıl Anlarız?

Güneş kremlerinin bozulduğunu anlamanın birkaç alternatif yolu vardır. Bu yollardan ilki ise son kullanma tarihinin iyi kontrol edilmesidir. Eğer son kullanma tarihi dolmuşsa kremin kullanılmaması gerekir. Ancak, bazı zamanlarda son kullanma tarihi gelmeden bozulan güneş kremleri ile de karşılaşmak mümkündür. Bu nedenle güneş kremi alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey son kullanma tarihine bakmaktır. Ardından ise güneş kremini serin ve kuru bir yerde saklamanız bozulmayı yavaşlatacaktır.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: güneş kreminin son kullanma tarihi var mı, güneş ürünleri, güneş kremi ne zaman sürülür, güneş koruyucu ürünler, cilt bakımı
Ocak 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR