Güneş Lekesi Nedir? Güneş Lekesi Nasıl Geçer?

Güneş Lekesi Nedir? Güneş Lekesi Nasıl Geçer?

Güneş lekeleri olarak ifade edilmekte olan lekeler en temel anlamda süreklilik arz eden bir süreçte güneşe korunmasız çıkıldığında ciltte meydana gelebilecek çillerle benzerlik gösteren lekelerdir. Özellikle yaz aylarında artış gösteren bu lekeler yüzün ve vücudun çeşitli bölgelerinde görülebilmektedir. Bu nedenle Dermokil Leke Karşıtı Güneş Kremi gibi güneş kremlerinin kullanılması bu lekelerin oluşumunu engelleyici özelliklere sahip olmaktadır.

Güneş Lekeleri Neden Olur?

Cildinizin güneşe korunmasız bir biçimde çok fazla maruz kalması durumunda oluşan güneş lekeleri genellikle kahverengi olarak görülmektedir ve tıp literatüründe melasma olarak geçmektedir.

Melasma ismi aslında deriye rengini veren melaninin maddesinden gelmektedir. Melanin aşırı üretildiğinde deri kahverengimsi lekelerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu durumda güneşe korunmasız olarak çok fazla maruz kaldığında gerçekleşmektedir. Bunun yanı sıra başka nedenlerde olabilmektedir. Örneğin hamilelik, doğum kontrol hapları, yumurtalık ve tiroid fonksiyonlarındaki çeşitli bozukluklar söz konusu olduğunda güneş lekeleri çıkabilmektedir.

Ancak, bu durumun çok defa tekrarlandığı durumlarda mutlaka uzman bir dermatoloğa başvurulması gerekmektedir.

Güneş Lekeleri Nasıl Geçer?

Güneş lekelerini geçirmek için pek çok yöntem bulunmaktadır. Ancak, öncelikle tespit edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalardan biri de güneş lekelerinin ne kadar sıklıkla gerçekleştiğidir. Çünkü, çok sık tekrarlanan kış aylarında bile tekrarlanan güneş lekelerinin ana sebebinin güneş olmama ihtimalinin de göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Bu nedenle de uzman bir dermatolog ile görüşülmesi çok önemli olmaktadır.

Dermatolog eğer başka bir sorundan şüphelenirse de sizi diğer uzmanlık alanlarına yönlendirecektir ve hem lekelerin ana nedenini öğrenmeniz hem de nasıl mücadele etmeniz gerektiğini fark etmenizi kolaylaştıracaktır. Eğer herhangi bir başka sorun yok ise de kendi kendinize uygulayabileceğiniz pek çok yol vardır. Bu yollardan biri güneş kremleri kullanmak diğeri de doğal yollara başvurmaktır.

Ancak unutulmamalıdır ki her güneş lekesi sanılan şey güneş lekesi olmayabilmektedir. Bu nedenle de her zaman uzman doktorlar ile görüşerek daha dikkatli ve daha çözüm odaklı ilerlemeniz önerilmektedir. Çünkü, eğer lekelerin nedeni güneş değilse deneyeceğiniz hiçbir güneş kremi ya da doğal yöntem yeterli olmayacaktır. Üstelik bu ürünlerin alerjik etkilerinin olabileceğini de unutmamanız gerekmektedir.

Bu nedenle güneş lekelerinin nasıl geçeceğini öğrenmek istiyorsanız ilk önce uzman doktora gitmeniz ve eğer ekstra bir durum yoksa diğer yolları denemeniz önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: güneş lekesi nedir, güneş lekesi nasıl geçer, güneş lekesi neden olur, güneş lekeleri nasıl geçer, cilt bakımı, cilt sağlığı
Ağustos 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR