Günlük Magnezyum Alımı Ne Kadar Olmalıdır?

Günlük Magnezyum Alımı Ne Kadar Olmalıdır

İnsan vücudu için en önemli minerallerden biri magnezyum olmaktadır. Hatta insan vücudunda en fazla bulunan dördüncü mineral olarak da bilinmektedir.

Bu yüzden insan sağlığı için çok önemli bir yere sahiptir. Beyin sağlığı için magnezyumun yeterli miktarda olması uzmanlar tarafından da araştırmalar, çalışmalar ile ortaya konmaktadır. Magnezyum düzenli beslenme ile elde edilebilmektedir. Fakat vücudumuzda magnezyum eksik olabilmektedir. Çünkü bazı gıdalarda magnezyum oranı oldukça yüksek olmaktadır. Bu tarz gıdaları tüketerek ya da ek takviyeler alarak magnezyum eksikliğini giderebilmek oldukça kolay olmaktadır.

Magnezyum insan vücudunda kas, sinir fonksiyonları başta olmak üzere; kan glikozu, kan basıncı, biyokimyasal reaksiyonlar ve 300'den fazla enzim sistemi için ihtiyaç duyulan mineral olmaktadır. Bunun dışında enerji üretimi için de magnezyum gerekliliğini hatırlatmakta fayda bulunmaktadır.

DNA, RNA ve antioksidan glutatyonun sentezi yapılırken de magnezyuma ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, magnezyumun faydaları saymakla bitmeyeceğini söyleyebilmek mümkün olmaktadır. Bu nedenle bizde sizler için günlük magnezyum ihtiyacınızın ne kadar olabileceğini hesaplayarak günlük magnezyum ihtiyacının ne olduğunu ortaya koyacağız.

Günlük Magnezyum Tüketimi Ne Olmalıdır?

Magnezyumun insan sağlığı için ne kadar faydalı olduğunu birçok araştırma ile ortaya konmaktadır. Sinir sinyali iletiminden kas kasılmasına kadar ve normal kalp ritminden enerji üretimine kadar vücudun önemli noktalarında rol oynamaktadır. Bu nedenle de eğer magnezyum insan vücudunda ortalama değerlerin altında bulunuyorsa birçok hastalığın davetiyesi çıkartılmaktadır.

Hipomagnezemi ya da magnezyum eksikliği olarak adlandırılan bu durum için çözüm Nutraxin Magnesium gibi magnezyum takviyesi almak olmaktadır. Vücudunuzdaki magnezyum eksikliğinin oranını düşük idrar atılımından da anlayabilmek mümkün olmaktadır.

Günde Ne Kadar Magnezyum Alınmalısı Gerekmektedir?

Erişkin bir insanda ortalama 25 gram magnezyum bulunmaktadır. En çok kemiklerde yüzde 50- 60 civarında bulunduğunu söylemek yanlış olmamaktadır. Diğerleri ise yumuşak dokulardan meydana gelmektedir. Günlük magnezyum ihtiyacı 0.75 ile 0.95 milimol (mmol)/L arasında olduğu uzmanlar tarafından belirlenmektedir ve bu magnezyum oranının yanı sıra aynı zamanda da insan vücudunun daha fazla takviyeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle de Nutraxin ürünlerinden vitamin ve mineral takviyesi alabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: magnezyum, günlük magnezyum alımı, magnezyum eksikliği
Mart 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR