Günlük Vücut Bakımı Nasıl Yapılır?

Günlük Vücut Bakımı Nasıl Yapılır

Düzenli ve doğru yapılmayan cilt zaman içinde matlaşarak sağlıklı görüntüsünü kaybetmeye başlar. Bunun için günlük vücut bakımına dikkat etmek önemlidir. Vücut temizliğinde ilk adım bedenin tam olarak temizlenmesini sağlamaktır. Banyo yapmak, vücudun sakinleşmesini sağlayarak dinlendirir. İyi bir banyo, ciltteki kan akışının hızlanmasını sağlayarak nefes almasını kolaylaştırır.

Kışın cildin neme ihtiyacı daha fazladır. Havaların soğumasıyla birlikte su isteğinin daha az olması cildin kurumasına neden olacaktır. Kuru cilt parlaklığını kaybeder, matlaşır ve cansız bir görüntü alır. Banyoda kaldığınız süreyi daha eğlenceli ve keyifli hale getirebilmek için banyo suyuna doğal yağlar ekleyebilirsiniz. Doğal yağlar vücudun neminin korunmasına yardımcı olur. Doğal yağ seçiminde ise vücudunuzun tipine uygun olanı tercih etmeniz gerekir.

Vücudunuzu Fırçalayın

Yumuşak bir cilde sahip olabilmek için kan dolaşımının hızlandırılması gerekir. Bunun için de her gün düzenli olarak vücudun fırçalanması gerekir. Fırçalama sayesinde temiz kanın yüzeye çıkması sağlanır ve toksinlerin vücuttan atılması kolaylaşır. Sabahları doğal yapılmış lif kullanarak kuru cildi fırçalayabilirsiniz. Göğüs ve boyun bölgesi hassas olduğu için bu bölgeyi fırçalamamak mantıklı olacaktır.

Soğuk Duş Alın

Soğuk su kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Banyo yaparken olabildiğince soğuk suyla vücudunuzu yıkamanız gerekiyor. Önce ılık sonra soğuk ve sonrasında tekrar ılık ve soğuk suyla duş aldığınızda kan dolaşımının hızlanmasını sağlarsınız. Ducray Dexyane Med Cream 30 ml-Yüz ve Vücut Kremi (SKT:07/2022, cilt bariyerini eski haline getirmeye, kuruluğu gidermeye, kaşıntıyı ve enflamasyonun şiddetini azalmaya yardımcı olur.

Vücudunuzu Nemlendirin

Cildinizdeki ölü deriyi arındırdıktan sonra bakımı ihmal etmemelisiniz. Vücut Losyonları nemlendirici özelliğe sahip olduğundan cildin nem dengesini korumasını sağlayarak parlak ve canlı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Kese Yapın

Kese yapmak vücuttaki ölü derinin atılmasını sağlayarak kan dolaşımının hızlanmasına neden olur. Bunun için kesenin sıcak su ile ıslatılarak topuklara, dizlere ve dirseklere önem vererek vücuda masaj yapılması gerekir. Masaj vücudun dinlenmesini sağlayarak daha genç görünmesine neden olur.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: vücut bakımı, günlük vücut bakımı, bakım, günlük bakım
Nisan 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR