Hamilelik Testi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hamilelik Testi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Hamile kalmaya çalışan kadınların en çok sorduğu sorulardan biri “ne zaman gebelik testi yaptırmam gerekiyor?” sorusudur. Bu sorunun yanıtını verebilmek için önce insan vücudunu tanımanız sonrasında da kendi hormonlarınız hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir. Yani aslında ne zaman gebelik testi yapmalıyım sorusunun kesin ve net yanıtı yoktur.

Hamilelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?

Gebelik testi yapmak için en iyi zaman, koryonik gonadotropin hormonunun vücudunuzdaki en yüksek olduğu zamandır. Ancak sizinde bunun ne zaman olduğunu bilmeniz mümkün değildir. Bu nedenle sperminin yumurtayı başarılı bir şekilde döllediğini varsayarsak, gebe kalma genellikle yumurtlamadan birkaç gün sonra, döngünüzden yaklaşık 10 ila 14 gün sonra gerçekleşir. Yani birliktelikten ortalama olarak 1 ay sonra gebelik testi yapabilirsiniz.

Hamilelik Testi Nasıl Yapılmalı?

Aslında burası tam da makalemizin başlığının yanıtını verdiğimiz yerdir. Anne adayı ilk olarak idrarın bir kısmını tuvalete yapması, orta idrarını ise temiz bir kaba ve son kısmını ise yine tuvalete yapması gerekir. Temiz kaptan alınan birkaç damla idrar testin üzerine damlatılarak sonuç gözlenebilir. Bu test ölçümü sağlıklı sonuç verecektir. 

Hamilelik testini yaparken aceleci olmamak önemlidir. Bazı çiftler heyecanlarına dayanamayarak test yaptıklarında gebe olmadıklarını gördüğünde psikolojik olarak etkilenebilirler. Hamile olup olmadığını en erken sürede öğrenmek isteyen kadınlar için Predictor Early Erken Gebelik Testi 3'lü önerilebilir.

Hamilelik testi sabah mı yoksa gece mi daha iyidir?

Hamilelik testi yapmak için en uygun zaman sabah yataktan kalkılan ilk andır. Çünkü bu saat hormonların en yüksek olduğu zamandır. Gece boyunca vücudunuz idrar biriktirmiş ve hormonlarınız ayaklanmıştır. Gündüz ya da günün herhangi bir saatinde de hamilelik testi yapılabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken çok miktarda su içildiğinde idrarda seyrelmiş olacaktır.

Hamilelik testi negatif çıkarsa ne yapmalıyım?

Hamilelik testiniz negatif çıkmışsa panik yapmanıza gerek yoktur. Normal koşullarda gebelik ortalama olarak 12 aylık süre içerisinde gerçekleşir. Eğer bu süre sonunda hamile kalınmamışsa o zaman doktor ziyareti uygun olacaktır.

Cinsel sağlık ürünlerine https://www.dermoailem.com/  adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: hamilelik testi yaparken nelere dikkat etmeliyiz, gebelik testi, hamilelik testi, anne ve bebek
Ocak 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR