Hamilelikte Sağlıklı Beslenme
Hamilelik döneminde canınız öyle şeyler ister ki kendiniz bile neler yediğinize şaşırırsınız. İlk başlarda dikkat ediyor olsanız da gebelik ilerlemeye başladıkça bebeğiniz için bunun gerekli olduğunu düşünerek her şeyi boş verip yemeye devam edersiniz. Evet, bebeğiniz için besin tüketmeniz gerekiyor ancak buna dikkat ederek hareket etmeniz şart. Aksi takdirde gebelik sonrasında aldığınız kilolarınızı tekrar vermeniz öyle kolay olmayacaktır.
Bu yazıyı okuduktan itibaren artık kendi kendinize bir karar vermeli ve sağlıklı beslenme düzenine geçmelisiniz. Çünkü gebelik döneminde sağlıklı bir şekilde beslendiğiniz zaman bunun sancısını hamilelik sonrasında çekersiniz. Aşağıda hamilelik döneminde salıklı beslenmeye dair gerekli bilgiler yer almaktadır.
Süt Ve Süt Ürünleri
Bebeğin gelişiminde kalsiyumun önemi büyüktür. Bunun için bebeğinizin ihtiyacı olan kalsiyumu alabilmesi için süt ürünlerini mutlaka tüketmelisiniz. Günde bir fincan süt ve yoğurt bebeğinizin gelişimi için önemli ve yeterli olacaktır. Peynir yerken az yağlı olanları tercih etmelisiniz.
Meyve Tüketimi
Meyvelerin kan şekeri üzerindeki etkisi büyüktür. Bunun için yemeklerin ara öğünlerinde mutlaka mevsim şartlarına uygun olan taze meyveler tüketmelisiniz. Kış mevsiminde özellikle portakal, kivi gibi meyveleri tercih etmelisiniz. C vitaminleri annedeki doku hasarını önler ve demiri artırır. Bu bebeğin sisteminin çok daha sağlam olmasına imkan tanıyacaktır. Günlü meyve ihtiyacını olarak bir orta boy portakal ve elma, 2 tane mandalina, yarım muz ve 12 tane kiraz tercih edilebilir.
Kuruyemiş Tüketin
Kuruyemiş belli oranda yenildiğinde anneye enerji verecektir. Günde 5 badem, 10 fındık, 3 ceviz 1 porsiyon olarak düşünülebilir.
Sebze Tüketin
Meyve ve sebze tüketimi önemlidir. Mevsimine göre tabağınızı renklendirerek kendinize lezzetli tabaklar oluşturabilirsiniz. Sebzelerin vücudun birçok bölgesinde faydalı olduğunu söylemek mümkündür.
Protein Tüketimi
Proteinleri et, balık, yumurta ve kuru bakliyatlardan dengeli bir oranda almanız gerekiyor. Beynin gelişimi için haftada 2–3 kez balık yemelisiniz. Balık ve etleri kızartarak yemek yerine fırınlamayla tercih etmeniz gerekecektir. Dermoailem olarak satışını yaptığımız omega 3 balık yağları sizin ve bebeğinizin sağlığı için önemlidir.
Tahıl Tüketimi
Tahıl tüketirken % 50 oranında posalı olan çeşitleri tüketmeniz gerekiyor. Hamilelik döneminde bağırsaklarınızda yaşayacağınız kabızlık ve benzer sorunlara karşın lifli ve posalı ürünler her zaman mantıklı tercih olacaktır.
Etiketler: hamilelikte sağlıklı beslenme, sağlıklı beslenme, balık yağları, sür ve süt ürünleri, meyve tüketimi, protein tüketimi, tahıl tüketimi, kuruyemiş tüketimi, sebze tüketimi
Mart 27, 2020
Listeye dön