Hangi Durumlarda Probiyotik Kullanmalı?

Hangi Durumlarda Probiyotik Kullanmalı?

Probiyotikler, bağırsaklarımızda bulunan faydalı bakterilere verilen isimdir. Bu bakterilerin amacı vücudumuzdaki kötü bakterilere karşı bir savunma hattı oluşturmak ve bu sayede bağışıklık sistemini destekleyerek kötü bakterilerin zararlı etkilerinin kontrol altına alınmasını sağlamaktır.

Bağırsaklarımızda bulunan bu faydalı bakterilerin sindirim sistemindeki yeri ve önemi çok büyüktür. Bu nedenle vücudumuzda olması gerekir. Probiyotiklerin vücudumuzda sağlamış olduğu etkiler sadece bağırsaklarda değil tüm sindirim sistemi üzerindedir.

Probiyotik Nasıl Kullanılır?

Probiyotik kullanılırken dikkat edilmesi gereken husus takviyenin içeriği ve hangi formda olduğudur. Probiyotikler alındıktan sonra mide asidinde bozulmalı ve bağırsaklara canlı bir şekilde etkinliğini ortaya koyabilmelidir. Doğru kullanım ise satın alınan paketin üzerinde mutlaka yazmalıdır. 2 milyar aktif probiyotik ve ek olarak 5 vitamin ve lif içeriği ile desteklenmiş NBL Probiotic ATP 10 Saşe SKT:03/2022 çok faydalı takviye edici gıdadır. Ürün satın alındığında kullanım şeklinin nasıl olduğunu kutu üzerinde görebilirsiniz.

Probiyotikler Bağırsak Mikrobiyotası Dengesini Yeniler Mi?

Probiyotikler, bağırsaklardaki koruyucu bariyeri güçlendirerek sindirim sisteminin daha fazla güçlenmesini etki eder. Dolayısıyla bu da bağırsak mikrobiyotası üzerinde olumlu bir etki yaratır.

Düzenli Probiyotik Kullanmanın Zararı Var mı?

Vücudumuzun ihtiyacı olan faydalı bakteriler sağlıklı besinler tüketildiğinde alınabildiği gibi takviye gıdalarla da alınabilir. Probiyotik satın aldığınız ürünün nasıl kullanılması gerektiğini bildiğinizde vücudunuza herhangi bir zararı olmayacaktır. Önemli olan kullanımı tercih edilen ürünün yüksek verim sağlayabilecek etkiye neden olabilmesidir.

Probiyotik Sindirim Problemlerine Neden Olur mu?

İlk kez probiyotik kullanmaya başladığınızda birkaç gün boyunca vücudunuzda alışma süreci başlayacak doğal olarak bunun sonucunda sindirim problemi, gaz, karın ağrısı ya da şişkinlik gibi sorunlar meydana gelecektir. Ancak bunlar sorun olarak görülmemeli ve düzenli kullanıma devam edildiği sürece ortadan kalkacaktır.

Hamileler ve Emziren Anneler Probiyotik Kullanabilir mi?

Probiyotiklerin zararlarının olmadığını söylemiştik, ancak hamilelerde ve emziren annelerin bebeklerinde herhangi bir gelişim bozukluğuna neden olup olmadığı konusunda kesin bilgi bulunmamaktadır.

Makyaj çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: hangi durumlarda probiyotik kullanılmalı, probiyotikler, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Aralık 03, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR