Hangi Probiyotik Ne Kadar Tüketilmeli?

Hangi Probiyotik Ne Kadar Tüketilmeli?

Sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmak ve sağlıklı bir sindirim sitemi ile yaşamak bir insanın yaşam şartlarını yükselmektedir. Aynı zamanda da daha sağlıklı bir yaşam sürmesine olanak tanıyan bir etkiye sahip olmaktadır.

Ayrıca, sindirim sisteminin en iyi ve en sağlıklı şekilde çalışabilmesi için en önemli etkenlerden biri de bağırsaklarımız ve bağırsaklarımızda yaşayan flora bakterileri olmaktadır. Eğer bu bakterilerin dengesini sağlayamazsak olumsuz etkilerin oluşması kaçınılmaz olmaktadır. Bu nedenle NBL Probiotic gibi probiyotik takviyelerini doktorunuza danışarak almanız önerilmektedir.

Bağırsak mikroflorasının sağlığını, dengesini korumak ve işlevlerinin devamlılığını sağlamak için probiyotikler ve prebiyotiklere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu canlı mikroorganizmaların probiyotik içeriğine sahip olan besinler aracılığıyla alınması gerekmektedir. Ancak besinler aracılığıyla yeterince alınmadığı takdirde ek probiyotik takviyelerinin alınması gerekmektedir.

Probiyotiklerin Vücuda Etkileri

Probiyotiklerin birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Bunlar kısaca, vücudu hastalıklardan koruması, bağışıklığı güçlendirmesi, kanseri önleyici bir etkiye sahip olması, ishal, mide rahatsızlığı, şişkinlik, gaz gibi rahatsızlıkları önleme konusunda etkili olması, yiyeceklerin vitamin ve mineral emilimini artırıcı bir özelliğe sahip olmasının yanı sıra kilo vermeye de yardımcı olan bir etkisi bulunmaktadır.

Hangi Probiyotik Kaynak Tüketilmelidir?

Sofralarımızı süsleyen birçok besinin içinde az ya da çok fark etmeksizin probiyotik bulunmaktadır. Ancak probiyotik anlamında önemli olan birkaç özel besinin varlığından söz etmek gerekmektedir.

Kefir

Kefir halk arasında da bilinen en önemli probiyotik kaynaklarından biri olmaktadır. Kefir özellikle tüketim sıklığı ve miktarı bakımından haftada 3 defa tüketilmesi önerilmektedir. Ancak tüketilen kefirin doğal ve organik olması gerekmektedir. Aksi takdirde istenildiği kadar güçlü bir etkiye sahip olmayabilmektedir.

Nar Ekşisi

Konumuz probiyotikler olunca organik ev yapımı nar ekşisine de değinmek gerekmektedir. Çünkü, organik ve el yapımı nar ekşilerinin içerikleri probiyotik açısından zengin olmaktadır ama bu noktada önemli olan şey organik ve el yapımı olması dışarıda marketlerde satılanlar bu açıdan tavsiye edilmemektedir.

Takviye Edici Gıdalar

Doğal yöntemlerin yanı sıra takviye edici gıdalar aracılığıyla da probiyotik desteği alınabilir. Probiyotik desteği ile sindirim sisteminizin düzenli çalışmasına yardımcı olabilirsiniz. Enterogermina gibi ek probiyotik takviyeleri ile sindirim sisteminizi düzenleyebilirsiniz.

Etiketler: probiyotik, probiyotikler ne kadar tüketilmeli, takviye edici gıdalar, kefir, nar ekşisi
Mayıs 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR