Hangi Tip Kolajen Kullanmalıyım?

Hangi Tip Kolajen Kullanmalıyım?

Cildinize ne kadar iyi bakabilirseniz yaşlanmanın etkilerini o kadar uzaklaştırdığınız gibi daha sağlıklı ve parlak bir cilde de sahip olabilirsiniz. Cildin güzelliği ile ilgili daha öncesinde kolajen kullanımının önemli olduğunu belirtmiştik. Ancak bu makalemizde hangi tip kolajen kullanılması gerektiğine dair önemli açıklamalar yapalım istedik.

Tekrardan hatırlatmak amacıyla kolajen nedir? Kısa tanımını yapalım.

Kolajen Nedir?

Kolajen insan vücudunda en fazla bulunan protein türüdür. Bağ dokularının ana bileşeni olan kolajenler, tendonlar, eklemler, bağlar, cilt ve kasları oluştururlar. Kolajenin cilde yapı sağlayabilmek ve kemikleri güçlendirmek gibi pek çok görevi vardır.

Kolajen Tipleri Nelerdir?

Hangi tip kolajen kullanılması gerektiğini anlayabilmek için öncelikli olarak bu tiplerin neler olduğunu bilmek gerekiyor. Çünkü Tip 1, Tip 2, Tip 3 diye devam eden ve yaklaşık on beşin üzerinde kolajen tipleri vardır.  En çok bilinen kolajen tipleri ise 1.2.3’dür.

Tip 1 Kolajen: Cilt, tendonlar, vasküler bağlar, kemik dokuları ve organlarda bulunan tip 1 kolajen, kemiklerin temel organik kısmını oluşturur.

Tip 2 Kolajen: Kıkırdak dokunun temel kolajen yapısını oluşturur.

Tip 3 Kolajen: Ağsı yapıdaki lif bileşenleri şeklinde olup, yine ağsı bir yapıda olan kolajen doku çeşididir. Genel itibariyle Tip 1 kolajen dokusunun yanında bulunur.

Dynavit Diamond Collagen Sıvı Takviye Edici Gıda 10 x 50 ml, morina balığının derisinden elde edilen hidrolize balık kolajeni içerir. 11 yaş ve üzeri yetişkinler tarafından, iyice çalkalandıktan sonra günde 1 şişe (50 ml) tüketilmesi önerilir.

Tip 1 Kolajen Cildin Hangi Yüzeylerinde Etkilidir?

En çok bilinen kolajen olan Tip 1, cilt sağlığını desteklerken cildin özellikle bazı bölgelerinde etkili sonuçlar vermektedir. En çok etki ettiği bölgeler ise şöyledir:

  • Ağız köşelerinde bulunan derin çizgiler,
  • Cildin yüzeyindeki lekeler, sivilce ve akneler,
  • Alındaki kırışıklıklar,
  • Yanaklar,
  • Göz kenarları,
  • Dudak üzerindeki kırışıklıklar

Hassas ve kuru ciltlere sahip olan kişilerinde Tip 1 kolajen kullanması gerekir. Doğum sonrasında çatlakların giderilmesi, cilt üzerinde yara ve yanık olanların tüketmesinde fayda vardır.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: hangi tip kolajen kullanmalıyım, kolajen, kolajen nedir, kolajen tipleri nelerdir, cilt bakımı, cilt sağlığı
Mayıs 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR