Her Gün Multivitamin Almak Gerekli mi?

Her Gün Multivitamin Almak Gerekli mi

Vitamin ve takviye edici gıda alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ihtiyacın dışında gerek duymadıkça kullanmamaktır. Yani standardın dışına çıkıldığında bu besin takviyesi kullanmanız gerekiyorsa mutlaka bunu önce bir uzmana danışmalısınız. Besin takviyeleri ilaçlar gibidir. Dengesiz ve gereksiz kullanımda faydalarından çok zararı dokunabilir. Bunun için kullanacağınız multivamin üzerinde ne yazıyorsa aksi belirtilmediği takdirde uymanız gerekir. Bu makalemizde bu multivitaminleri kullanan kişilerin en çok merak ettiği konu olan her gün kullanılması gerekiyor mu? sorusuna yanıt verelim istedik.

İsterseniz sözü uzatmadan yanıta doğrudan geçelim.

Her gün multivitamin kullanmak doğru değildir. Yani belirttiğimiz gibi bu ürünleri kullanırken aksi belirtilmediği takdirde günlük olarak almış olmak her gün takım elbise giymek gibidir. Ama herkes farklı yaşta ve cinsiyettedir. Dolayısıyla herkesin sağlık sorunu birbirinden farklı olabilir. Bir kişi günlük olarak gıda takviyesi kullanıyor ve ona zarar vermiyor olması demek sizinde öyle olacağınız anlamına gelmeyecektir. Peki, sağlıklı bir kullanım nasıl olmalıdır?

Multivitamin Kullanımı Nasıl Olmalı?

Sağlıklı multivitamin kullanımı konusunda genel bir görüş yoktur, fakat 40 yaşından sonra insanların bağışıklık sistemi düşmeye başlar. Kış aylarında soğuk algınlığı ya da sıkı bir çalışma beraberinde vücudun savunma mekanizmasının yavaşlamasına neden olabilir. Böyle bir durumda günlük multivitamin alınması tavsiye edilen bir durumdur. Yani her ne kadar insan besinlerden ihtiyaç duyduğu takviyeyi aldığını düşünüyor olsa da yanlış beslenme beraberinde bu eksiğin tamamlanmamasına neden olabilir.

40 yaşın üzerinde savunma mekanizması yavaşlayacağı gibi kişinin alması gereken tüm vitamin ve multivitaminere erişmesi mümkün olmayabilir. Takviye edici gıdalar ise bunu mümkün hale getirerek kafada oluşan soru işaretlerinin de önüne geçmiş olacaktır.

Ligone Beta Glucan Probiotic Multivitamin 60 Kapsül içeriğindeki zengin karışımlar sayesinde vücudun direncini güçlendirerek ihtiyaç duyulan takviyenin alınmasına imkan sağlar. Günlük düzenli kullanım sonucunda vücudun ihtiyaç duyduğu tüm vitamin ve minerallerinde alınmış olması sağlanacaktır.

Multivitamin ya da diğer takviye edici gıdaları kullanmaya başlamadan önce kan testi yaptırmak gerekir. Nedeni ise hangi multivitamine ne kadar ihtiyacınız olduğunun tespitini yapmak içindir.

Multivitamin çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: multivamin, multivamin kullanımı, probiyotik multivitamin, ligone beta glucan, ligone beta glucan multivitamin
Şubat 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR