Hyalüronik Asidin Cilt Üzerindeki Etkileri

Hyalüronik Asidin Cilt Üzerindeki Etkileri

Hyalüronik asit, insan vücudunda bulunan bir asit türüdür. Cilt bağ dokusunda ve eklemlerde bulunan bu doğal asidi vücut kendi kendine üretebilir. Yıllar geçtikçe vücut Hyalüronik asit üretimi azaltır ve dolayısıyla cilt nem tutma özelliğini kaybetmeye başlar.

Hyalüronik asit kendi ağırlığının yaklaşık olarak 1000 katı suyu kendi üzerine çekebilir. Dolayısıyla bu da hücre üretiminin hızlandırılmasına imkan sağlar. Hyalüronik asit sayesinde cilt nemli ve esnek kalabilir. Vücudumuzda bu dengenin bozulması ise yaşlanma belirtilerini ortaya çıkaracağından dolayı bu asit takviye olarak dışarıdan alınabilir.

Hyaluronik Asit Ne İşe Yarar?

Hyalüronik asit, tıbbi olarak da kullanılmaktadır. Dolgu enjeksiyonlarında uygulanan bu yöntem sayesinde cilt gençleştirilebildiği gibi kozmetik ürünleri de cildin nemlendirilmesi için bu asiti içeriğine eklerler.

Hyalüronik asit içeren ürünler düzenli olarak kullanıldığında cildin elastikiyetinin kaybolmasının da önüne geçilmiş olur. Dolayısıyla yaşlanmanın ilk belirtileri arasında gösterilen kırışıklık ve ince çizgilerin görünümü azaltılır.

Voonka Collagen Hyaluronic Acid 32 Tablet, Hidrolize kollajen ve Hyaluronik asit İçeren takviye edici gıdadır. İçeriğinde Hidrolize Tip I Balık Kolajeni içerir. Yetişkinlerin takviye edici gıda olarak tercihen yemeklerden sonra günde 1 defa 1 tablet alması tavsiye edilir.

Hyalüronik Asit Faydaları Nelerdir?

Hyalüronik asidin cildin dışında da vücuda birçok faydası vardır. Bu faydalardan bazıları aşağıda belirtilmiştir.

  • Vücuttaki su moleküllerini üzerine çekerek hücrelere taşınmasını sağlar,
  • Eklemlerde meydana gelen ağrılara karşı iyi gelir,
  • Antibakteriyel olmasından dolayı yaraların iyileşmesini hızlandırır,
  • Gözlerdeki kuruluğa iyi gelir,
  • Osteoartrit tedavisinde kullanılır.

Hyalüronik Asidin Cilt Üzerindeki Etkisi Nedir?

Kolajenler arasında önemli bir yere sahip olan Hyalüronik asit, vücudun pek çok noktasında etkiye sahiptir, ancak yukarıda belirttiğimiz gibi cilt üzerindeki faydası gözle görülür derecededir.

  • Cildin nemlendirilmesini sağlar,
  • Cildin dolgun görünmesine yardımcı olur,
  • Yüz şeklinin geliştirilmesini sağlar,
  • Cildin daha canlı görünmesini sağlar,

Makyaj ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: hyaluronik asidin cilt üzerindeki etkileri, hyaluronik asit ne işe yarar, hyaluronik asidin faydaları, kolajen, cilt bakımı
Aralık 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR